Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Έγγραφο του Δημάρχου Γιάννη Σεντελέ για το έργο Ελληνικό - Καλέντζι

Προβλήματα παρουσιάζονται στην εκτέλεση της εργολαβίας Ελληνικό - Καλέντζι και κυρίως στο τμήμα από το Ελληνικό μέχρι τη Φανερωμένη. Οι εργασίες έχουν σταματήσει εδώ και πολύ καιρό.
Τις ανησυχίες του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων εξέφρασε η αντιδήμαρχος Ελένη Κολοκούρη προς τους επιβλέποντες του έργου από την πλευρά της Περιφέρειας. Απλήρωτοι εργαζόμενοι αλλά και νέα ζητήματα απαλλοτριώσεων που προκύπτουν αναφέρθηκαν σαν οι σημαντικότερες αιτίες για την καθυστέρηση του έργου.
Με έγγραφό του προς την Περιφέρεια ο Δήμαρχος Γιάνης Σεντελές αναφέρεται στο σημαντικό για την περιοχή μας αυτό θέμα και ζητά απαντήσεις για τον τρόπο αντιμετώπισης των προβλημάτων.

Το έγγραφο του Δημάρχου:

Με ανησυχία παρατηρούμε τις τελευταίες εξελίξεις στην εκτέλεση του έργου «Βελτίωση- ασφαλτόστρωση της 2ης Επαρχιακής οδού από κόμβο Ελληνικού έως Καλέντζι» και συγκεκριμένα για το τμήμα του δρόμου από Ελληνικό μέχρι Φανερωμένη, του οποίου οι εργασίες έχουν σταματήσει εδώ και πολύ καιρό.
Από την διακοπή των εργασιών τα προβλήματα που δημιουργούνται στην περιοχή μας είναι πολλά. Από τον συγκεκριμένο δρόμο περνούν καθημερινά πολλά αυτοκίνητα προς το νότιο τμήμα του Νομού Ιωαννίνων αλλά και προς τα χωριά του Νομού Άρτας.
Οι διερχόμενοι οδηγοί αντιμετωπίζουν αρκετά προβλήματα κατά την διέλευση τους, με τον φόβο καταπτώσεων από τα πρανή που έχουν δημιουργηθεί αλλά και βλάβη στα αυτοκίνητα τους λόγω του ότι ο δρόμος  είναι ελλιπώς χαλικοστρωμένος και με πολλές λακκούβες.
Σημαντικό πρόβλημα επίσης δημιουργεί στην υπό εκτέλεση εργολαβία «Ύδρευση Δ.Δ Δήμου Κατσανοχωρίων» η οποία καθυστερεί η ολοκλήρωσης της διότι περνά από τμήματα του δρόμου που δεν έχει διαμορφωθεί η χάραξη του ή από τμήματα στα οποία δεν έχουν διαμορφωθεί τα τελικά υψόμετρα. Το συγκεκριμένο έργο θα υδρεύει όλη την Τ.Κ Ελληνικού η οποία παρουσιάζει σοβαρά προβλήματα ύδρευσης κυρίως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Έχουν δοθεί μέχρι 30/9/2012,  (5) παρατάσεις του χρόνου ολοκλήρωσης του.
Το έργο είναι ενταγμένο στο πρόγραμμα «ΘΗΣΕΑΣ» και η παράταση ολοκλήρωσης των προγραμμάτων αυτών είναι μέχρι 31/12/2012. Συνεπώς πρέπει άμεσα να συνεχιστούν οι εργασίες διαφορετικά δεν θα είναι εφικτή η ολοκλήρωση του με συνέπειες για ολόκληρη την Τ.Κ.  Ελληνικού.
            Παρακαλούμε  να μας ενημερώσετε για τους λόγους καθυστέρησης του έργου καθώς και τα μέτρα που προτίθεται να λάβει η υπηρεσία σας για την συνέχιση και ολοκλήρωση του.  


Ο Δήμαρχος


Ιωάννης Α. Σεντελές



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου