Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Ένα ακόμη έργο του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων στο ΕΣΠΑ. «Κατασκευή – σήμανση μονοπατιών και θέσεων θέας ποταμού Αράχθου Δ.Ε. Κατσανοχωρίων Δήμου Βορείων Τζουμέρκων»

Με απόφαση που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ, η πράξη: «Κατασκευή – σήμανση μονοπατιών και θέσεων θέας ποταμού Αράχθου Δ.Ε. Κατσανοχωρίων Δήμου Βορείων Τζουμέρκων».

Ο προϋπολογισμός της πράξης ανέρχεται σε 470.000 ευρώ
και περιλαμβάνει εργασίες ανάδειξης – ανάπλασης και συντήρηση των μονοπατιών Γέφυρα Πλάκας – όρια Νομού, Κελέν – Παληογέφυρο, Πλατανούσα- Ξηροβούνι.

Με την υλοποίηση της Πράξης θα διαμορφωθούν τρεις πεζοπορικές διαδρομές, οι οποίες θα οδηγήσουν σε αύξηση του τουριστικού ενδιαφέροντος για την περιοχή και στην ποιοτική αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος και των παρεχόμενων τουριστικών υπηρεσιών, καθώς δίνεται η δυνατότητα στους κατοίκους της περιοχής και στους επισκέπτες – περιπατητές να θαυμάσουν το απαράμιλλου φυσικού κάλλους τοπίο, να επισκεφτούν τους νερόμυλους και τα διάφορα ξωκλήσια. Επίσης με την υλοποίηση της Πράξης  επιτυγχάνεται η προστασία και ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος καθώς όλες οι επεμβάσεις και οι κατασκευές θα είναι ήπιας μορφής.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου