Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Η συνεργασία Συλλόγου και Δήμου θα κάνει πραγματικότητα τον χώρο εκδηλώσεων στην Πλατανούσα

Το όνειρο πολλών χρόνων για τη δημιουργία ενός χώρου εκδηλώσεων στην Πλατανούσα παίρνει το δρόμο για την υλοποίησή του. Πρόκειται για τη διαμόρφωση του χώρου πάνω από την Κεντρική Πλατεία της Πλατανούσας μέσα στη φυσική "αγκαλιά" των επιβλητικών βράχων. Η διαμόρφωση θα περιλαμβάνει και ένα πέτρινο υπαίθριο θέατρο.


Το περασμένο καλοκαίρι στην λαϊκή συνέλευση της Τοπικής Κοινότητας το θέμα είχε τεθεί από φορείς και κατοίκους. Ο Δήμαρχος Γιάννης Σεντελές είχε δεσμευθεί ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα ήταν έτοιμη η μελέτη. Πράγματι εκπονήθηκε σχετική μελέτη από την τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, η οποία αξιοποιεί με τον καλύτερο τρόπο το χώρο.
Στη συνέχεια ο Σύλλογος Πλατανούσας Ιωαννίνων "η Αγία Παρασκευή" με έδρα την Αθήνα γνωστοποίησε με αίτησή της προς το Δήμο ότι προτίθεται να αναλάβει την πρωτοβουλία έναρξης των εργασιών  κατασκευής του έργου χρηματοδοτώντας τες με χρήματα του Συλλόγου και προσφορές Πλατανουσιωτών. Ο Δήμος θα συνδράμει, μέσα στα πλαίσια των οικονομικών του δυνατοτήτων, για την ολοκλήρωση του έργου.


Πρωτοβουλίες σαν αυτή δείχνουν ένα νέο δρόμο για υλοποίηση έργων, μέσα στη σημερινή δύσκολη οικονομική συγκυρία. Άξιος συγχαρητηρίων ο Σύλλογος της Πλατανούσας.
Η Αίτηση του Συλλόγου Πλατανούσας:
        
        Ο Σύλλογός μας από πολλά χρόνια τώρα συνέλαβε την ιδέα της κατασκευής θεάτρου στην γενέτειρά μας στην Πλατανούσα. Θεωρεί ότι είναι αναγκαίο να κατασκευαστεί  μικρό θέατρο στο χωριό μας, αφενός διότι η Πλατανούσα είναι η γενέτειρα του μουσουργού Δημήτρη Δραγατάκη, του ποιητή Γιώργου Γκοτζιούλα και σπουδαίων άλλων ανθρώπων των γραμμάτων και των τεχνών και αφετέρου διότι η θέση, επάνω από την Πλατεία ανάμεσα από τους θεόρατους βράχους με θέα τον Άραχθο, προσφέρεται από κάθε άποψη για την κατασκευή μικρού θεάτρου. Η θέση αυτή είναι έτοιμη από τη φύση, η οποία φύση εκεί μεγαλούργησε και μας προκαλεί να φτιάξουμε το θέατρο.
        Παλαιότερα είχαμε υποβάλλει αίτημα κατασκευής θεάτρου στο Δήμο Κατσανοχωρίων και ο τότε Δήμαρχος έκανε δεκτό το αίτημά μας. Μάλιστα στις 8 Αυγούστου 2009, κατά την εκδήλωση του Συλλόγου μας στα αποκαλυπτήρια της προτομής του μουσουργού Δημήτρη Δραγατάκη στην Πλατεία του χωριού μας, ο Δήμαρχος κ. Χήτας, δημόσια υποσχέθηκε ότι το θέατρο θα γίνει. Επίσης ο συμπατριώτης μας από το Ελληνικό Γλύπτης Θεόδωρος Παπαγιάννης, ο οποίος φιλοτέχνησε τις δυο προτομές του Γκοτζιούλα και του Δραγατάκη, εκείνη την ημέρα στην ομιλία του είπε ότι η θέση είναι έτοιμη για την κατασκευή θεάτρου και αξίζει στην Πλατανούσα να γίνει θέατρο.
Το ίδιο αίτημα το συμπεριλάβαμε και στις έγγραφες προτάσεις μας που κάναμε προς τον Πρόεδρο της Τ. Κ. Πλατανούσας κ. Κώστα Νταλίτσα, όταν ανέλαβε τα καθήκοντά του.
        Πρόσφατα επανήλθαμε και ζητήσαμε προφορικά από το νέο Δήμο Βορείων Τζουμέρκων την υλοποίηση του αιτήματός μας και συγκεκριμένα την εκπόνηση των σχεδίων και της μελέτης του έργου. Στη λαϊκή συνέλευση που έγινε το περασμένο καλοκαίρι στο χωριό μας, ο Δήμαρχος κ. Σεντελές μας διαβεβαίωσε ότι μέχρι τέλος του έτους θα είχε εκπονηθεί η μελέτη.
        Πράγματι από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου εκπονήθηκαν τα σχέδια και η μελέτη του εν λόγω έργου, αντίγραφο των οποίων μας παραδώσατε.
        Ηδη επανερχόμαστε εγγράφως και επισημαίνουμε ότι η διαμόρφωση του χώρου επάνω από την Πλατεία σε χώρο εκδηλώσεων στον οποίο θα περιλαμβάνει και το μικρό πέτρινο θεατράκι θα δώσει μεγάλη αξία και κύρο στο χωριό μας.
        Γνωρίζουμε ότι στην συγκεκριμένη οικονομική συγκυρία οι δυνατότητες του Δήμου είναι μειωμένες. Για το λόγο αυτό δηλώνουμε την πρόθεσή μας για οικονομική προσφορά από το Σύλλογό μας και μέλη του Συλλόγου μας, ώστε και με την αναλόγως των οικονομικών δυνατοτήτων συνδρομή του Δήμου σταδιακά να ολοκληρωθεί το έργο. Όλες δε οι εργασίες θα εκτελούνται με την σύμφωνη γνώμη και την επίβλεψη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου.
        Παρακαλούμε να γίνει δεκτό το αίτημά μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου