Κυριακή 1 Απριλίου 2012

Συνάντηση με εκπροσώπους της Περιφέρειας και της επιστημονικής ομάδας για το φαινόμενο ρύπανσης στον ΧΥΤΑ Ελληνικού ζητά ο Δήμαρχος Γιάννης Σεντελές

Σε συνέχεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της προηγούμενης Παρασκευής ο Δήμαρχος Γιάννης Σεντελές με επιστολή του προς τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Α. Καχριμάνη ζητά συνάντηση με εκπροσώπους της Περιφέρειας και της επιστημονικής ομάδας για το φαινόμενο ρύπανσης στον ΧΥΤΑ Ελληνικού.

Το κείμενο της επιστολής:

ΘΕΜΑ: «Ρύπανση στην περιοχή του ΧΥΤΑ Ελληνικού»

Αξιότιμε κ. Περιφερειάρχη

Την Παρασκευή 30 Μαρτίου στη συνεδρίαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου συζητήθηκε διεξοδικά το πρόβλημα που έχει προκύψει από τη μόλυνση νερών στην εγγύτερη περιοχή του ΧΥΤΑ Ελληνικού.
Το Δημοτικό Συμβούλιο συνεκτιμώντας την μεγάλη ανησυχία των κατοίκων της περιοχής και τη σοβαρότητα και πολυπλοκότητα του προβλήματος ομόφωνα αποφάσισε να ζητήσει άμεσα συνάντηση με εκπροσώπους της Περιφέρειας, στους οποίους να μεταφέρει την αγωνία των κατοίκων για το φαινόμενο, τα συμπεράσματα της συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο και να πληροφορηθεί – ενημερωθεί για τα μέχρι στιγμής συμπεράσματα από την εξέταση του θέματος εκ μέρους της Περιφέρειας.
Προς τούτο παρακαλούμε για τον άμεσο καθορισμό του χρόνου της συνάντησης, στην οποία παρακαλούμε να συμμετέχουν και επιστήμονες της ομάδας που ασχολείται επιστημονικά με το πρόβλημα.
Εκ μέρους του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων θα συμμετέχουν εκτός του Δημάρχου και οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης κ.κ. Ιωάννης Αργύρης και Ιωάννης Σταύρου.


Ο Δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων

Ιωάννης Α. Σεντελές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου