Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

Χριστοί - Τσόπελας: Ανάπλαση μέσω ΕΣΠΑ

Ανάδειξη  ιστορικού κέντρου οικισμών Τσόπελα και Χριστών Τ.Κ. Πραμάντων


Ένα ακόμη έργο του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων επελέγη για χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.
Πρόκειται για το έργο "Ανάδειξη ιστορικού κέντρου οικισμών Τσόπελα και Χριστών Τ.Κ.Πραμάντων" προϋπολογισμού 380.000,00 €, που είχε κατατεθεί για χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα "ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΑ ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ".
Από τον συνολικό προϋπολογισμό του έργου περίπου 320.000,00 € θα χρησιμοποιηθούν για την ανάπλαση του οικισμού των Χριστών, που περιλαμβάνει τη διαμόρφωση χώρων στο κέντρο του χωριού αλλά και σε άλλες συνοικίες, καλύπτοντας σχεδόν το σύνολο του χωριού (ενοποίηση χώρου εκκλησίας και Δημοτικού Σχολείου, καλντερίμι, πλακοστρώσεις, τοιχοποιίες στο δρόμο Επαρχιακή Οδός προς Γκεσουλέικα και Γκεσουλέικα προς κεντρική πλατεία, τοιχοποιίες του κεντρικού δρόμου από Πλατεία έως Νεκροταφείο, παρεμβάσεις δεξιά και αριστερά της Επαρχιακής οδού , αναπλαστικές επεμβάσεις στο δρόμο από Ε.Ο. έως Γιαντλέικα κ.λ.π.)

Τα υπόλοιπα 60.000,00 € θα χρησιμοποιηθούν για την ολοκλήρωση της ανάπλασης του κέντρου του οικισμού Τσόπελα. Να υπενθυμίσουμε ότι ήδη έχει δημοπρατηθεί και έχει εγκατασταθεί ο ανάδοχος για το έργο: "Ανάπλαση κοινόχρηστων χώρων οικισμού Τσόπελα Τ.Κ. Πραμάντων", προϋπολογισμού 329.000,00 €, που είχε ενταχθεί τον προηγούμενο Απρίλιο στο Πρόγραμμα Αγροτικής Αναγέννησης "Α. Μπαλτατζής" και περιλαμβάνει την ανάπλαση των κυριότερων χώρων που βρίσκονται στο κέντρο του οικισμού. Με το παρόν έργο ολοκληρώνεται η ανάπλαση του οικισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου