Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Μονολίθι - Πλατανούσα: Δημοπρατείται το μονοπάτι του Αράχθου


Την Τρίτη 4 Δεκεμβρίου δημοπρατείται το έργο: «Κατασκευή – σήμανση μονοπατιών και θέσεων θέας ποταμού Αράχθου Δ.Ε. Κατσανοχωρίων Δήμου Βορείων Τζουμέρκων».
Ένα ακόμη από τα έργα που έχει εντάξει στο ΕΣΠΑ ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων παίρνει το δρόμο για την υλοποίησή του.
Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 470.000 ευρώ και περιλαμβάνει εργασίες ανάδειξης – ανάπλασης και συντήρησης των μονοπατιών Γέφυρα Πλάκας – όρια Νομού, Κελέν – Παληογέφυρο, Πλατανούσα- Ξηροβούνι.

Με την υλοποίηση του έργου θα διαμορφωθούν τρεις πεζοπορικές διαδρομές, οι οποίες θα οδηγήσουν σε αύξηση του τουριστικού ενδιαφέροντος για την περιοχή και στην ποιοτική αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος και των παρεχόμενων τουριστικών υπηρεσιών, καθώς δίνεται η δυνατότητα στους κατοίκους της περιοχής και στους επισκέπτες – περιπατητές να θαυμάσουν το απαράμιλλου φυσικού κάλλους τοπίο, να επισκεφτούν τους νερόμυλους και τα διάφορα ξωκλήσια. Επίσης με την υλοποίηση του έργου  επιτυγχάνεται η προστασία και ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος καθώς όλες οι επεμβάσεις και οι κατασκευές θα είναι ήπιας μορφής.
Να σημειώσουμε ότι παρόμοιο έργο εκτελείται από το Δήμο Αρταίων στην περιοχή του Ξηροβουνίου. Τα δύο έργα μαζί θα ολοκληρώσουν την ανάδειξη του λεγόμενου "μονοπατιού της βίδρας".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου