Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Ένα σημαντικό έργο για τα Κατσανοχώρια εντάχθηκε στο Πρόγραμμα "Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007-2013"


Ένα ακόμη έργο, η μετατροπή του πρώην δημοτικού σχολείου Πλαισίων – Καλεντζίου σε Κέντρο Ανάδειξης Πολιτιστικής Κληρονομιάς Κατσανοχωρίων εντάχθηκε με την 6018/2-5-2012 απόφαση στο Πρόγραμμα "Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007-2013".


Οι συστηματικές ενέργειες της Δημοτικής Αρχής, η  εξαιρετική και σοβαρή δουλειά που γίνεται σε οργανωτικό και μελετητικό επίπεδο από την Τεχνική Υπηρεσία, τους συνεργάτες και τους αιρετούς οδηγούν  στην σταδιακή συνεχή ένταξη έργων σε διάφορα προγράμματα, που βρίσκονται σε εξέλιξη. Είναι γεγονός πως ο Δήμος Βορείων τζουμέρκων δεν αφήνει ανεκμετάλευτη καμιά ευκαιρία για συμμετοχή σε κάθε χρηματοδοτικό πρόγραμμα που αφορά την περιοχή.
Με το συγκεκριμένο έργο, προϋπολογισμού 354.000,00 €, το παλιό Δημοτικό Σχολείο Καλεντζίου - Πλαισίων, ένα εξαιρετικό πέτρινο αρχιτεκτόνημα, μετατρέπεται σε ένα σύγχρονο πολιτιστικό κέντρο, με συνεδριακή αίθουσα πολλαπλών εκδηλώσεων, γραφεία, αίθουσα προβολών κ.λ.π. Η ιδέα που είχε προταθεί από τη Δημοτική Αρχή και είχε αγκαλιαστεί από όλους τους Κατσανοχωρίτες γίνεται πραγματικότητα. 

 Τα στοιχεία του έργου είναι:

Κωδικός Πράξης (Ο.Π.Σ.Α.Α.) :
176287
Κωδικός ΠΔΕ πράξης:
Κωδικός ΣΑ:
282/8
Κωδικός πράξης ΣΑ:

Δικαιούχος:
ΔΗΜΟΣ ΒΟΡΕΙΩΝ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ
Κωδικός Δικαιούχου (από το Ο.Π.Σ.Α.Α.):

Φυσικό αντικείμενο της πράξης:
Η πράξη αφορά στην αξιοποίηση του διατηρητέου πρώην δημοτικού σχολείου Πλαισίων – Καλεντζίου ώστε να φιλοξενεί εκδηλώσεις πολιτιστικού περιεχομένου (εκθέσεις, θέατρα, μουσικές εκδηλώσεις κ.α) της περιοχής των Κατσανοχωρίων. Οι παρεμβάσεις που προβλέπονται αφορούν: εξωτερική διαμόρφωση στον προαύλιο εμπρόσθιο χώρο, συντήρηση στέγης, εσωτερικές παρεμβάσεις, όπως κατασκευή WC, χρωματισμοί, ηλεκτρική και υδραυλική εγκατάσταση, εγκαταστάσεις αποχέτευσης και θέρμανσης, έπιπλα, μηχανήματα ήχου και εικόνας.


Η ποιότητα της παρέμβασης, καθώς και η μικρή απόσταση από την πόλη των Ιωαννίνων πιστεύουμε πως θα αξιοποιήσουν λειτουργικά στο μέλλον το κτίριο αυτό με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. 


 Στην παραπάνω κάτοψη φαίνονται ο συνεδριακός χώρος, αποδυτήρια και W.C. 


Χώροι προβολών και γραφεία

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου