Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

Με μεγάλη επιτυχία η ευρεία συνέλευση της παράταξής μας


Όπως έχει καθιερωθεί αυτά τα τρία χρόνια λειτουργίας της παράταξής μας, πέραν των συχνών συσκέψεων των εκλεγμένων δημοτικών και τοπικών συμβούλων, που γίνονται σε  τακτά χρονικά διαστήματα, γίνονται και ευρείες συνελεύσεις της παράταξης, με συχνότητα περίπου δύο φορές το χρόνο.
Την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου, λοιπόν, πραγματοποιήθηκε στο Καλέντζι, με μεγάλη επιτυχία, ευρεία ανοιχτή συνέλευση της παράταξης, με την παρουσία μεγάλου πλήθους μελών και φίλων και με κεντρικό θέμα: "Τρία χρόνια λειτουργίας του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων. Συμπεράσματα - προοπτικές."
Ο Δήμαρχος Γιάννης Σεντελές αναφέρθηκε στην εισήγησή του στη μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλε τα τρία αυτά χρόνια η Δημοτική Αρχή για το στήσιμο του νέου Δήμου, την αντιμετώπιση της καθημερινότητας, την εκτέλεση μικρών και μεγάλων έργων, την ένταξη μεγάλου αριθμού έργων και γενικότερα δράσεων στο ΕΣΠΑ, τις προσπάθειες στους τομείς της κοινωνικής αλληλεγγύης και του πολιτισμού, τις παρεμβάσεις στα μεγάλα θέματα της περιοχής και της κοινωνίας καθώς και της προβολής και ανάδειξης του Δήμου και των Τζουμέρκων γενικότερα. Αναφέρθηκε στις προοπτικές του Δήμου, μέσα σε ένα περιβάλλον δύσκολων συγκυριών, τονίζοντας ότι θα πρέπει να δοθεί έμφαση στην αξιοποίηση των κονδυλίων που θα φέρει η νέα προγραμματική περίοδος 2014 - 2020.
Στη συνέχεια πήρε το λόγο ένας μεγάλος αριθμός από τους παρευρισκόμενους. Ο κάθε ομιλητής έκανε τη δική του αποτίμηση της τρίχρονης πορείας του Δήμου, τη δική του κριτική και κατέθεσε τους δικούς του προβληματισμούς και προτάσεις.
Ο δημιουργικός διάλογος που αναπτύχθηκε έδειξε το δημοκρατικό τρόπο, με τον οποίο λειτουργεί η παράταξη αυτή.
Για μια ακόμη φορά εμπεδώθηκε η μεγάλη ενότητα της παράταξης, το ενδιαφέρον και ο ενθουσιασμός των συμμετεχόντων και η κοινή πεποίθηση ότι η παράταξη αυτή μπορεί να προσφέρει ακόμη περισσότερα στην επόμενη δημοτική περίοδο, που θα ακολουθήσει τις εκλογές του Μαϊου, στις οποίες θα δώσει και πάλι το "παρών".
Ο Δήμαρχος Γιάννης Σεντελές εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες για την αθρόα προσέλευση, την αποδοχή και τη στήριξη και τόνισε πως η παράταξη είναι ανοιχτή, χωρίς στεγανά και αποκλεισμούς,  για επικοινωνία, συζήτηση και συνεργασία με κάθε πρόσωπο και φορέα, που ενδιαφέρεται ειλικρινά για την περιοχή.














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου