Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

Το 2o TZOUMERKA BIKE MARATHON στις 28 και 29 Σεπτεμβρίου


Το Κέντρο Έρευνας και Δράσης για την Ορεινή Σύγκλιση (ΚΕΔΡΟΣ), μετά την επιτυχία της διοργάνωσης του 1ου Tzoumerka Bike Marathon, προκηρύσσει τον 2ο Tzoumerka Bike Marathon, για τις 28 - 29 Σεπτεμβρίου 2013
Συνδιοργανωτές στον αγώνα είναι ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Τζουμέρκων - Αράχθου ,ο Δήμος Κεντρικών Τζουμέρκων και ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων.
Στόχος της διοργάνωσης είναι να καθιερώσουν μια αθλητική εκδήλωση διεθνούς βεληνεκούς, σε ένα από τα ομορφότερα μέρη της Ελλάδας, στην καρδιά του Εθνικού Πάρκου Τζουμέρκων. 
Η εκκίνηση και ο τερματισμός θα γίνει στο Δασικό Χωριό «Κέδρος» στο χωριό Καταρράκτης Τζουμέρκων και θα περάσει από τα χωριά Καταρράκτης, Άγναντα, Πράμαντα, Μελισσουργοί, Βουργαρέλι και τερματισμό πάλι στο Δασικό Χωριό.
Η συνολική διαδρομή είναι 85 χλμ, από τα οποία, 25,7 χλμ, είναι άσφαλτος, 55,4 χλμ, είναι χωματόδρομοι, 1,4 χλμ, μονοπάτια και τα 2,4 χλμ, τσιμεντένιοι δρόμοι.
Παράλληλα με τους αγώνες θα γίνονται και άλλες δράσεις όπως, μουσικές εκδηλώσεις, εργαστήρι δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, προβολή τοπικών προϊόντων, κ.ά.
Η σήμανση των διαδρομών γίνεται με επαναχρησιμοποιούμενα σημάδια τα οποία αφαιρούνται μετά από κάθε αγώνα, επιδιώκοντας να μην γίνει καμία επιβάρυνση της αισθητικής του περιβάλλοντος.
Οι αγώνες είναι ΟΡΕN και μπορούν να συμμετάσχουν αθλητές και αθλήτριες επαγγελματίες ή ερασιτέχνες.
Περισσότερα στοιχεία για τη διαδρομή του αγώνα, μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του αγώναhttp://www.tzoumerkabike.gr/
Πληροφορίες – Δηλώσεις συμμετοχής:

Χρήστος Λάμπρης, 2685031791, 6974754952



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου