Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Την 1η Οκτωβρίου η δημοπράτηση της δεύτερης περιπατητικής διαδρομής στους Καλαρρύτες προϋπολογισμού 650.000,00 €


Το έργο : Ανάπλαση περιπατητικής διαδρομής "Στρατώνες - σκάλα προς   Συρράκο   -  Καλαρρύτικος ποταμός» προϋπολογισμού 650.000,00 €, που είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ δημοπρατείται την Τρίτη 1 Οκτωβρίου.
Πρόκειται για την ανάδειξη - ανάπλαση και συντήρηση του υφιστάμενου παλιού μονοπατιού που χρησιμοποιούνταν για τη σύνδεση με τον ποταμό Καρρύτικο, για τις μεταφορές των προϊόντων, την πρόσβαση σε νερόμυλους, εξωκλήσια και την πρόσβαση σε φυσικές πηγές, χωράφια ή ποιμενικές εγκαταστάσεις. Η διαμόρφωση του μονοπατιού θα οδηγήσει στην αύξηση του τουριστικού ενδιαφέροντος για την περιοχή και την ποιοτική αναβάθμιση του τουριστικού προιόντος και των παρεχόμενων τουριστικών υπηρεσιών.
Με την υλοποίηση της ανωτέρω πράξης, θα διαμορφωθεί μια πεζοπορική
διαδρομή μήκους 1400 m, διάρκειας περίπου μίας ώρας και με μικρό βαθμό
δυσκολίας.

Το παραπάνω έργο συμπληρώνει μια σειρά από τέσσερα (4) παρόμοια έργα, που έχει εντάξει στο ΕΣΠΑ ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων και αφορούν σε ανάδειξη περιπατητικών διαδρομών.
Είναι βέβαιο ότι η ολοκλήρωση των έργων αυτών θα βοηθήσουν στη γενικότερη ανάπτυξη της περιοχής με την προσέλκυση και διευκόλυνση των επισκεπτών να γνωρίσουν σημεία σπάνιας ομορφιάς του Δήμου μας.
Τα υπόλοιπα έργα είναι:

 
Περιπατητικές διαδρομές Τ.Κ. Ματσουκίου
     Προϋπολογισμός: 178.000 €
  (Το έργο δημοπρατήθηκε  και  βρίσκεται σε εξέλιξη)

Ανάπλαση περιπατητικής διαδρομής «Καλαρρύτες – Μύλος Κουιάσα –  Γέφυρα Φίλου»
      Προϋπολογισμός: 400.000 €
     ο έργο δημοπρατήθηκε  και  βρίσκεται σε εξέλιξη)
Κατασκευή - σήμανση μονοπατιών και διαμόρφωση θέας ποταμού  Αράχθου Κατσανοχωρίων  
      Προϋπολογισμός: 450.000 €  
    (Το έργο δημοπρατήθηκε  και βρίσκεται σε εξέλιξη) 

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Γιάννης Σεντελές ανέφερε: "Αισθάνομαι πολύ ευχαριστημένος, γιατί σύντομα θα ολοκληρωθούν έργα που προωθούν το όραμα ανάπτυξης για την περιοχή μας. Τα έργα αυτά, που ο προϋπολογισμός τους αγγίζει το 1.700.000 €, θα βοηθήσουν τους μελλοντικούς επισκέπτες της περιοχής μας να περπατήσουν σε μονοπάτια αναπλασμένα και να ρθουν σε επαφή με την ομορφιά της περιοχής μας αλλά και με την παράδοση και την ιστορία της. Αισθάνομαι δικαιωμένος για τη μεγάλη προσπάθεια που κάναμε για τη μελέτη, ένταξη, δημοπράτηση και υλοποίηση των έργων αυτών, προσπάθεια που απαίτησε επιμονή και κόπο, αφού, πέραν των υπολοίπων,  απαιτήθηκε ακόμη και η έκδοση Υπουργικής Απόφασης γαι την παράκαμψη διαδικαστικών δυσκολιών."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου