Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Εγκαίνια στο Εκτροφείο Ορεινής Πέρδικας στην Πράμαντα




Την Κυριακή 19 Μαϊου έγιναν τα εγκαίνια του Εκτροφείου Ορεινής Πέρδικας στην Πράμαντα από το Δήμαρχο Βορείων Τζουμέρκων Γιάννη Σεντελέ, παρουσία του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Α. Καχριμάνη, του Δημάρχου Ζαγορίου κ. Γ. Παπαναστασίου, των Διοικητικών Συμβουλίων Ομοσπονδιών και Συλλόγων κυνηγών,  πολλών επισήμων, κυνηγών  και πλήθους κόσμου.
Ένα μεγάλο στοίχημα του κυνηγετικού κόσμου της Περιφέρειας Ηπείρου, είναι αυτό που κέρδισε η Ε’ Κυνηγετική Ομοσπονδία Ηπείρου, με την έναρξη λειτουργίας του εκτροφείου της ορεινής πέρδικας στα Πράμαντα. Ένα όνειρο πολλών ετών, που άρχισε να παίρνει σάρκα και οστά το 2009 με την παραχώρηση χρήσης του παλιού σχολείου από το Δήμο Πραμάντων και υλοποιήθηκε μετά από λίγα χρόνια, στέλνοντας ένα μήνυμα προστασίας και ενίσχυσης της άγριας πανίδας της περιοχής. 
Στο εκτροφείο της ορεινής πέρδικας μεταφέρθηκαν ήδη από την συνεργαζόμενη Ομοσπονδία Στερεάς Ελλάδας, δέκα, πιστοποιημένα γενετικά, ζευγάρια γεννητόρων, αλλά και 200 αυγά, που θα εκκολαφθούν στις μηχανές του εκτροφείου.
Ο στόχος της Ε’ ΚΟΗ είναι σε πλήρη λειτουργία του εκτροφείου να παράγονται σε ετήσια βάση μέχρι και 1500 πέρδικες που μετά τους πυρήνες προσαρμογής, όπου θα παραμένουν για μερικούς μήνες, θα απελευθερώνονται στους βιότοπους της ορεινής πέρδικας κατόπιν υποδείξεων των επιστημονικών της συνεργατών.
Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Γιάννης Σεντελές τόνισε ότι η δημιουργία του Εκτροφείου Πέρδικας αποτελεί ένα θαυμαστό παράδειγμα για καινοτόμες αναπτυξιακές και περιβαλλοντικές δράσεις με τη συνεργασία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και άλλων φορέων."Όταν το 2009 το Δημοτικό Συμβούλιο Πραμάντων παραχωρούσε, έστω και κατά πλειοψηφία - αυτό δεν έχει πια σήμερα καμιά σημασία-, τη χρήση του παλιού εγκατελλειμμένου σχολείου του συνοικισμού, δεν μπορούσαμε να φανταστούμε το σημερινό αποτέλεσμα. Αξίζουν συγχαρητήρια στους κυνηγούς.Ο Δήμος Πραμάντων και ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων στάθηκαν στο πλευρό της Ομοσπονδίας και βοήθησαν σε όλες τις φάσεις δημιουργίας του Εκτροφείου...", σημείωσε ο Δήμαρχος.
Το Δήμαρχο Γιάννη Σεντελέ και γενικότερα τις Δημοτικές Αρχές του Δήμου Πραμάντων και Δήμου Βορείων Τζουμέρκων ευχαρίστησε ιδιαίτερα στην ομιλία του ο Πρόεδρος της Ε’ ΚΟΗ κ. Πάνος Τσιλίκης.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου