Σάββατο 4 Μαΐου 2013

110.000 ευρώ για το Ελληνικό και 500.000 ευρώ για την 3η Επαρχιακή Οδό

Δυο ευχάριστες ειδήσεις προέκυψαν τις τελευταίες μέρες από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Υποδομών. 
Σε συνέχεια επίσκεψης, περί τα μέσα Μαρτίου,   του Δημάρχου Γιάννη Σεντελέ στην Αθήνα και συνάντησής του με τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Σταύρο Καλογιάννη, η ανταπόκριση του συμπατριώτη μας Υπουργού ήταν άμεση, με την υπογραφή διάθεσης κονδυλίου 200.000 Ευρώ για την αποκατάσταση των μεγάλων ζημιών από τις κατολισθήσεις και την υλοποίηση μικρών αναγκαίων έργων στο Δήμο.
Πριν λίγες μέρες  ο κ. Σταύρος Καλογιάννης, ανταποκρινόμενος και στα αιτήματα για ειδικά προβλήματα και ανάγκες του Δήμου, αλλά και για βελτίωση των κεντρικών προσβάσεων προς την περιοχή τω Τζουμέρκων,  υπέγραψε την διάθεση δύο ακόμη κονδυλίων για έργα στο Δήμο μας.

  1. Ένα κονδύλιο 110.000 ευρώ για παρεμβάσεις στην Τοπική Κοινότητα Ελληνικού. Η μελέτη εκπονείται από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου και το έργο θα εκτελεστεί από το Δήμο Βορείων Τζουμέρκων.
  2. Ένα κονδύλιο 500.000 Ευρώ για βελτίωση της 3ης Επαρχιακής Οδού και συγκεκριμένα του τμήματος Τσίμοβο - Μιχαλίτσι. Η μελέτη εκπονήθηκε από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Υποδομών και το έργο θα εκτελεστεί από τη Περιφέρεια Ηπείρου, η οποία έχει και την αρμοδιότητα για τις επαρχιακές οδούς.


Αισθανόμαστε την ανάγκη να εκφράσουμε τις θερμές ευχαριστίες μας προς τον Υπουργό κ. Σταύρο Καλογιάννη για την ανταπόκρισή του στα αιτήματά μας, που αποδεικνύει το συνεχές και μεγάλο ενδιαφέρον και αγάπη του για τα Τζουμέρκα.


(Το αρχικό τμήμα της προμελέτης για το Ελληνικό που κατατέθηκε από το Δήμαρχο στον Υπουργό κατά τη συνάντησή τους)



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                              ΕΡΓΟ :  ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ – ΑΝΑΔΕΙΞΗ
ΝΟΜΟΣ  ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ                                        ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΟΙΚΙΣΜΟΥ
ΔΗΜΟΣ  ΒΟΡΕΙΩΝ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ.                ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ, ΔΗΜΟΥ ΒΟΡΕΙΩΝ
-----------------------------------------------                 ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ.                     
                              
                                                                                ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ : 110.000,00 ΕΥΡΩ



A. ΤΕΧΝΙΚΗ   ΕΚΘΕΣΗ

       Η  παρούσα  προμελέτη, περιλαμβάνει  παρεμβάσεις προστασίας και βελτίωσης  της βατότητας ορισμένων δρόμων προσπέλασης,  εντός του οικισμού Ελληνικού, αλλά και προτάσεις αισθητικής αναβάθμισης κοινόχρηστων χώρων, με ιδιαίτερη έμφαση στην ολοκλήρωση της ανάδειξης της εισόδου του οικισμού του Ελληνικού, στην οποία κυριαρχούν μοντέρνες εικαστικές παρεμβάσεις του καθηγητή κ. Θεόδωρου Παπαγιάννη, υπεύθυνου του ομώνυμου Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης «Θεόδωρος Παπαγιάννης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου