Δευτέρα 14 Μαρτίου 2022

Ολοκληρώνεται η μελέτη για το Πηγάδια – Γέφυρα Πλάκας


 Σε ένα μήνα αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί και να βρίσκεται στα χέρια της Περιφέρειας Ηπείρου η μελέτη για το τμήμα Πηγάδια – Γέφυρα Πλάκας της 2ης επαρχιακής οδού, ώστε στη συνέχεια να ακολουθήσει η εκπόνηση της μελέτης για το τμήμα Γέφυρα Πλάκα – Πράμαντα.

Αυτό έκανε γνωστό ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, απαντώντας σε ερωτήσεις στο πλαίσιο της συζήτησης για την τροποποίηση του τεχνικού προγράμματος στο περιφερειακό συμβούλιο, ενώ σύντομα αναμένεται να ανοίξει η συζήτηση για τον τρόπο χρηματοδότησης. Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο περιφερειάρχης, η εκτίμηση του κόστους για το τμήμα Πηγάδια – Γέφυρα Πλάκας είναι στα 15 εκατ. ευρώ, με την Περιφέρεια Ηπείρου να έχει εξασφαλίσει 6,3 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα του Υπουργείου Υποδομών.
Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι, με δεδομένο πως η λύση που προωθείται, δεν περιλαμβάνει σήραγγα και υπάρχει η εκτίμηση πως δεν υπάρχουν περιθώρια για εντυπωσιακές αλλαγές, από την πλευρά του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων έχει εκφραστεί η άποψη ότι θα πρέπει να προηγηθεί χρονικά το τμήμα Γέφυρα Πλάκα – Πράμαντα και να κατευθυνθούν για τη βελτίωση αυτού του τμήματος τα διαθέσιμα κονδύλια.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο κ. Καχριμάνης επανέλαβε πως από την προηγούμενη κυβέρνηση υπήρξε μόνο προφορική υπόσχεση για διάθεση 8 εκατ. ευρώ, αλλά δε διατέθηκε στην πραγματικότητα καμία πίστωση. «Λάδι πολύ και τηγανίτες καθόλου», ανέφερε χαρακτηριστικά, προκαλώντας την αντίδραση του επικεφαλής της παράταξης «Κοινό των Ηπειρωτών» Γιώργου Ζάψα, που διαμαρτυρήθηκε για το ότι δεν αναγνωρίζεται από την πλευρά του περιφερειάρχη η προσφορά του ΣΥΡΙΖΑ για την ολοκλήρωση της Ιόνιας Οδού, την αναβάθμιση του αεροδρομίου και την αποκατάσταση της Γέφυρας Πλάκας. Απαντώντας ο κ. Καχριμάνης, ξεκαθάρισε ότι η αναφορά του ήταν μόνο για το συγκεκριμένο έργο και εκφράστηκε με τα πλέον θετικά λόγια για τον πρώην υπουργό Αλέξη Χαρίτση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου