Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017

Προς δημοπράτηση το έργο του κάθετου άξονα σύνδεσης της Ιόνιας Οδού με τα Τζουμέρκα

Στην τελική ευθεία μπαίνει η διαδικασία για την προκήρυξη του διαγωνισμού για το μεγάλο και εξαιρετικά σημαντικό  έργο της σύνδεσης της Ιόνιας Οδού με την περιοχή των Τζουμέρκων.
Ήδη από τα μέσα Μαϊου εκδόθηκε η σχετική δικαστική απόφαση, που αφορά στις απαλλοτριώσεις, που προκύπτουν από το έργο και πλέον έχει ανοίξει ο δρόμος για τη δημοπράτησή του.
Σε συνάντηση που είχε ο Δήμαρχος Γιάννης Σεντελές με την Αντιπεριφερειάρχη Ιωαννίνων κ. Τατιάνα Καλογιάννη, ενημερώθηκε ότι οι Υπηρεσίες της Περιφέρειας βρίσκονται στο στάδιο της σχετικής προετοιμασίας της δημοσιοποίησης της προκήρυξης του διαγωνισμού, που θα γίνει το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα. Πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού της τάξεως των 31 εκατομμυρίων Ευρώ και θα συνδέει την περιοχή των Τζουμέρκων με την Ιόνια Οδό στον κόμβο Τερόβου.

Σε σχετική του δήλωση ο Δήμαρχος αναφέρει:

"Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος, που σε σύντομο χρονικό διάστημα θα έχουμε τη δημοπράτηση αυτού του σπουδαίου έργου και ευελπιστώ μέσα στο καλοκαίρι να έχουμε την ανάδειξη του εργολάβου, ώστε οι εργασίες να ξεκινήσουν το συντομότερο δυνατόν. Πρόκειται για ένα έργο πνοής για την περιοχή των Κατσανοχωρίων και των Τζουμέρκων, ένα έργο που υπήρξε πάγιο και χρόνιο αίτημα φορέων και κατοίκων, ένα έργο, που η Δημοτική Αρχή Βορείων Τζουμέρκων, έθεσε εξαρχής ως στόχο και δικαίως αισθάνεται πλέον ικανοποιημένη με την όλη εξέλιξη. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά την Περιφερειακή Αρχή και ιδιαίτερα τη συμπατριώτισά μας Αντιπεριφερειάρχη κ. Τατιάνα Καλογιάννη, η οποία, από την πρώτη στιγμή, πίστεψε στο έργο αυτό και επέβλεψε προσωπικά τη μελέτη του, την ωρίμανσή του, την ένταξή του στο ΕΣΠΑ και στη συνέχεια όλες τις εξελίξεις μέχρι σήμερα, που βρισκόμαστε προ των πυλών της δημοπράτησής του."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου