Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2014

Επαναλειτουργία του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Πραμάντων

Μετά από περίπου δύο χρόνια αναστολής της λειτουργίας του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Πραμάντων και συγχώνευσής του με το Κ.Π.Ε. Κόνιτσας, με απόφαση του Υφυπουργού Παιδείας κ. Δεμερτζόπουλου, θα επαναλειτουργήσει.
Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός αυτό διότι η επαναλειτουργία του Κ.Π.Ε. Πραμάντων θα δώσει μια ώθηση στην αναπτυξιακή πορεία της περιοχής μας.
Είναι γνωστό ότι τα πρώτα χρόνια της λειτουργίας του ένα τεράστιο πλήθος μαθητών, εκπαιδευτικών και άλλων επισκεπτών βρέθηκε στην ευρύτερη περιοχή, γνώρισε τα πολλά και ποικίλα ενδιαφέροντα περιβαλλοντικά στοιχεία, συμβάλλοντας και στην τοπική οικονομία αλλά και στην περαιτέρω προβολλή της περιοχής.
Το προηγούμενο χρονικό διάστημα, τόσο ο Δήμαρχος Γιάννης Σεντελές, όσο και ο αντιδήμαρχος της Δ.Ε. Πραμάντων Νίκος Βαϊτσης, απευθύνθηκαν με επιστολές τους στην ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, τονίζοντας τη μεγάλη σημασία της επαναλειτουργίας του Κ.Π.Ε. Πραμάντων.
Πολύ μεγάλη και αποφασιστική ήταν η συμβολή του βουλευτή Ιωαννίνων κ. Μιχάλη Κασή, ο οποίος συνηγόρησε με παρεμβάσεις του και συνετέλεσε στα μέγιστα, ώστε να ληφθεί η απόφαση της επαναλειτουργίας του Κ.Π.Ε.

Η επιστολή του Δημάρχου:


 κ. Υφυπουργέ
Σε συνέχεια της προφορικής επικοινωνίας μας σας στέλνω αναλυτικά στοιχεία για τα θέματα που συζητήσαμε:

Α. Κ.Π.Ε. ΠΡΑΜΑΝΤΩΝ

Το Κ.Π.Ε. Πραμάντων λειτούργησε με μεγάλη επιτυχία επί περίπου τρία χρόνια, προσφέροντας σημαντικές υπηρεσίες τόσο στην περιβαλλοντική εκπαίδευση όσο και στον τόπο μας γενικότερα. Δυστυχώς προ διετίας περίπου ανεστάλη η λειτουργία του και συγχωνεύτηκε με το Κ.Π.Ε. Κόνιτσας, με έδρα τη Κόνιτσα. Όπως γίνεται εύκολα κατανοητό η λειτουργία του υποβαθμίστηκε με ότι αυτό συνεπάγεται για την περιοχή μας.
Θεωρούμε ότι η επαναλειτουργία του Κ.Π.Ε. Πραμάντων είναι επιβεβλημένη.
Μέχρις ότου επιτευχθεί κάτι τέτοιο θέλουμε οι χώροι, που φιλοξενούσαν το Κ.Π.Ε. (πτέρυγα του Γυμνασίου Πραμάντων) και για τους οποίους δαπανήθηκαν σημαντικά ποσά, να παραχωρηθούν προς χρήση στις υπηρεσίες του Δήμου μας, οι οποίες αντιμετωπίζουν στενότητα χώρου. Η χρήση αυτή είναι αυτονόητο πως θα γίνει με σεβασμό προς το χώρο και τον εξοπλισμό και θα παραδοθούν σε άριστη κατάσταση εφόσον επαναλειτουργήσει το Κ..Ε., κάτι που ευχόμαστε να γίνει το συντομότερο δυνατόν.
Είναι πραγματικά παράλογο, σε καιρούς χαλεπούς, χώροι χρήσιμοι και λειτουργικοί να παραμένουν κλειστοί, παραδομένοι στη φθορά του χρόνου και αναξιοποίητοι. Πιστεύω πως όλοι καταλαβαίνουμε ότι δεν έχουμε αυτή την πολυτέλεια.

Β. ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΔΗΜΟΥ

Τα σχολεία του ορεινού και απομακρυσμένου Δήμου μας έχουν πολλές ελλείψεις. Παρακαλώ, στα πλαίσια των υπαρχουσών δυνατοτήτων, για την κάλυψή τους:

Ηλεκτρονικοί υπολογιστές (προτεραιότητα)
Εκτυπωτές
Φωτοτυπικά
Εξοπλισμός αιθουσών (Έδρες, θρανία)
Εξοπλισμός γραφείων (Γραφεία, καρέκλες, ντουλάπες)
Εξοπλισμός εργαστηρίου φυσικής
Εξοπλισμός εργαστηρίου πληροφορικής
Συσκευές ήχου – DVD

        κ. Υφυπουργέ
        Στην περιοχή μας υπάρχουν, ευτυχώς,  ακόμη μαθητές και είναι, νομίζω, καθήκον μας να βελτιώσουμε τις συνθήκες φοίτησής τους.

Με εκτίμηση

Γιάννης Σεντελές


Δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου