Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2021

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΡΑΜΑΝΤΩΝ

 



ΠΡΟΣ:
1. Υπουργό Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως
2. Υφυπουργό Παιδείας κ. Ζέτα Μακρή
ΚΟΙΝ. ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΝΟΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
κ. Τασούλα Κων/νο
κ. Καλογιάννη Σταύρο
κ. Κεφάλα Μαρία
κ. Αμυρά Γεώργιο
κ. Τζούφη Μερόπη
ΘΕΜΑ: «Υποβάθμιση Δημοτικού Σχολείου Πραμάντων»
Όπως έχουμε πληροφορηθεί, για την τρέχουσα σχολική χρονιά, υποβαθμίζεται το Δημοτικό Σχολείο Πραμάντων από τριθέσιο σε διθέσιο, μολονότι διαθέτει την ίδια δύναμη μαθητών , όπως και πέρσι.
Θέλουμε να θέσουμε υπόψη σας τα παρακάτω:
Προκειμένου να ενισχυθεί και να λειτουργήσει ένα σχολείο περισσοτέρων θέσεων στην έδρα του Δήμου μας, προς όφελος των μαθητών, έκλεισαν ήδη τρία Δημοτικά Σχολεία μικρότερων χωριών. Των Χριστών παλαιότερα και της Πλατανούσας και του Ματσουκίου προσφάτως.
Η υποβάθμιση του σχολείου έχει αντίκτυπο και στις ειδικότητες, οι οποίες στο εξής δεν θα είναι διαθέσιμες.
Τα Πράμαντα είναι η πλέον απομακρυσμένη έδρα Δήμου (65 Km) από την πρωτεύουσα του Νομού Ιωαννίνων, οι μαθητές δεν έχουν άλλη δυνατότητα να αναπληρώσουν ό,τι ένα υποβαθμισμένο σχολείο δεν μπορεί να τους προσφέρει και για τον λόγο αυτό θεωρούμε ότι θα πρέπει να αντιμετωπίζεται με ξεχωριστό και ιδιαίτερο τρόπο.
Γνωρίζουμε καλά ότι ήδη σε διάφορα χωριά του Νομού λειτουργούν κατ’ εξαίρεση, και ενδεχομένως δικαίως, σχολεία με περισσότερες θέσεις, από όσες δικαιολογεί ο αριθμός των μαθητών τους.
Η περιοχή μας αναπτύσσεται ταχέως τουριστικά και ήδη φαίνεται η πρόθεση νέων ανθρώπων να δραστηριοποιηθούν στον τομέα αυτό. Η υποβάθμιση του σχολείου θα λειτουργήσει ασφαλώς ως ένα αντικίνητρο για τις νέες οικογένειες.
Υπάρχει μεγάλη αναστάτωση στους μαθητές και τους γονείς. Αντιπροσωπεία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων επισκέφτηκε την Δημοτική Αρχή αντιδρώντας έντονα για την εξέλιξη αυτή.
Κατόπιν των ανωτέρω και δεδομένου ότι ο αριθμός των μαθητών οριακά δεν καλύπτει το όριο, παρακαλούμε να επανεξεταστεί η απόφαση για υποβάθμιση του Δημοτικού Σχολείου Πραμάντων και να συνεχιστεί η λειτουργία του ως τριθέσιου.
Ο Δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων
ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΕΝΤΕΛΕΣ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου