Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Απαράδεκτη καθυστέρηση των υπηρεσιών του Δασαρχείου στο θέμα της οριοθέτησης του οικισμού της Πλατανούσας

Η οριοθέτηση του οικισμού της Πλατανούσας είναι ένα ζήτημα που απασχολεί το χωριό και τους κατοίκους του εδώ και πολλά χρόνια. Δεν είναι τυχαίο ότι πάνω από 15 χρόνια οι κάτοικοι έθεσαν το ζήτημα αυτό αναμένοντας την εκπόνηση της σχετικής μελέτης και γενικότερα τη δρομολόγηση επίλυσης αυτού του θέματος. Άλλωστε ένα από τα θέματα, που τέθηκαν προεκλογικά και μάλιστα με επίφαση, ήταν και αυτό.
Η Δημοτική Αρχή, αναγνωρίζοντας αυτή την πραγματική ανάγκη, ανέθεσε την εκπόνηση της μελέτης, η οποία παραδόθηκε το Φθινόπωρο του 2012. Ακολούθως συζητήθηκε και εγκρίθηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο και βγήκε σε δημόσια διαβούλευση.
Προκειμένου η μελέτη να προχωρήσει και να υπάρξει η τελική έγκριση της οριοθέτησης από το αντίστοιχο Υπουργείο, είναι απαραίτητη η εξέτασή της και η έγκρισή της από τις Υπηρεσίες του Δασαρχείου. 
Πράγματι στις 11-2-2013 απεστάλη από το Δήμο η μελέτη στο Δασαρχείο για τα περαιτέρω.
Δυστυχώς μετά την παρέλευση ενός ολόκληρου χρόνου ουδεμία απάντηση έχει δοθεί από το Δασαρχείο.
Στις συνεχείς προφορικές και γραπτές οχλήσεις δινόταν πάντα υποσχέσεις για επίλυση του θέματος σε σύντομο χρονικό διάστημα, χωρίς όμως αυτό να γίνεται.
Ακόμη και η επικοινωνία με τον Δ/ντή Δασών δεν έφερε αποτέλεσμα.
Τα παραπάνω ανάγκασαν τον Αντιδήμαρχο Τάκη Τσιλογιάννη και τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Πλατανούσας Κώστα Νταλίτσα να επισκεφτούν τον Περιφερειάρχη κ. Α. Καχριμάνη και να διαμαρτυρηθούν, ζητώντας παράλληλα την παρέμβασή του για την επίλυση του θέματος. Ο κ. Περιφερειάρχης, γνώστης του χρονίζοντος αιτήματος των κατοίκων για την οριοθέτηση του οικισμού,  κατεννόησε το δίκαιο του ζητήματος, χαρακτήρισε απαράδεκτη τη μεγάλη αυτή καθυστέρηση και απευθύνθηκε σχετικά στις αρμόδιες υπηρεσίες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου