Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

Σε πλήρη εξέλιξη τα έργα του Τεχνικού Προγράμματος στο Μονολίθι

Τα έργα του Τεχνικού Προγράμματος στο Μονολίθι έχουν ξεκινήσει, αμέσως μόλις ο καιρός το επέτρεψε και βρίσκονται σε εξέλιξη.


  • Ολοκληρώθηκε η ανάπλαση της βρύσης στο Μαχαλά. Έχει ήδη προστεθεί και φωτισμός. Μετά από έλεγχο που έγινε στο νερό της βρύσης, οι παροχές της βρύσης θα συνδεθούν με το δίκτυο ύδρευσης του οικισμού, ώστε να μην υπάρχει κανένα πρόβλημα και το νερό να είναι πόσιμο για τους κατοίκους και τους περαστικούς.(βλέπε παλαιότερη ανάρτηση σχετικά με την κατασκευή της βρύσης:http://voreiatzoumerka.blogspot.gr/2012/12/blog-post_14.html
  • Ολοκληρώθηκε το έργο ανάπλασης, που περιλαμβάνει τοιχοποιία στην είσοδο της πλατείας, ανακατασκευή του σοφρά του πλατάνου, ανάπλαση του χώρου της βρύσης δίπλα στην κεντρική πλατεία και τοιχοποιία απέναντι από τη βρύση του Μαχαλά.
    πριν η είσοδος της πλατείας

    μετά η είσοδος της πλατεία


    πριν
    μετά


    πριν η βρύση
    μετά η βρύση


  • Τελείωσε η βελτίωση της πρόσβασης Μονολίθι – Ξεροβούνι και πλέον ο δρόμος είναι σε πάρα πολύ καλή κατάσταση.



  • Ξεκίνησε το έργο σύνδεσης της δεξαμενής στην θεση ''χωραφιά'' με τη δεξαμενή στην θέση ''παλιάμπελο'', πού παίρνει νερό από την Γκούρα, ώστε να υπάρχει επάρκεια νερού, στις περιπτώσεις που το νερό από την Γκούρα λιγοστεύει τους καλοκαιρινούς μήνες.
  • Σε εξέλιξη βρίσκεται και σύντομα θα ολοκληρωθεί το έργο ανάπλασης της εισόδου στη Γέφυρα Πλάκας. Ο συνολικός χώρος διαμορφώνεται καλαίσθητα, διευθετούνται τα όμβρια, μπαίνουν φωτιστικά σώματα από τη γέφυρα μέχρι τα Ξενοδοχεία και δημιουργείται χώρος μικρού πλατώματος, δίπλα στη γέφυρα, όπου θα τοποθετηθεί γλυπτό φιλοτεχνημένο από τον γλύπτη συνδημότη μας Θόδωρο Παπαγιάννη.


  • Σε λίγες μέρες ο καλαίσθητος φωτισμός της σιδερένιας γέφυρας Πλάκας θα έχει ολοκληρωθεί. Μέριμνα λαμβάνεται και για το φωτισμό του πέτρινου Γεφυριού.
  • Σημαντικές παρεμβάσεις υποδομών συμπεριλαμβάνονται για το Μονολίθι στο έργο  «Αποκατάσταση ζημιών λόγω καιρικών συνθηκών του οδικού δικτύου Δήμου Βορείων Τζουμέρκων Νομού Ιωαννίνων», συνολικού προϋπολογισμού 200.000 €, με χρηματοδότηση από το Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας και το οποίο δημοπρατείται στις 20 Αυγούστου.1)Αποκαθίστανται οι καθιζήσεις στα δύο ρέματα του δρόμου Μονολίθι – Πλάκα(Αλμύρες) και παράλληλα στα σημεία αυτά γίνονται τεχνικά (αχιβάδες) για την καλύτερη απορροή των νερών και τον καθαρισμό του δρόμου.
    2)Τσιμεντοστρώνεται ο δρόμος αυτός (Αλμύρες)σε μήκος περίπου 200 μέτρων.
  • Το επόμενο χρονικό διάστημα θα ξεκινήσει η εγκατάσταση μεγάλης μεταλλικής κατασκευής στην κεντρική διασταύρωση Μονολίθι – Πλατανούσα – Πλάκα, πάνω στην οποία θα είναι υποχρεωτικό να αναρτούν οι ενδιαφερόμενοι τις διαφημιστικές τους πινακίδες, έτσι ώστε να εξαλειφτεί το αντιαισθητικό «δάσος» πινακίδων που υπάρχει στο σημείο αυτό. (Βλέπε σχετικά παλιότερη ανάρτησή μας:http://voreiatzoumerka.blogspot.gr/2013/03/blog-post_26.html )
  • Σύντομα θα ανατεθεί η διαπλάτυνση – ομαλοποίηση της κλειστής στροφής που βρίσκεται στον οικισμό Μαχαλά, στο δρόμο που οδηγεί προς οικίες Σερβιτόρου και Πλιακοπάνου.
  • Αναφέρουμε επίσης και την τοποθέτηση της καλαίσθητης πινακίδας στη διασταύρωση προς το κέντρο του χωριού, που συμπληρώνει την ανάπλαση του χώρου αυτού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου