Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου . Παρασκευή 17 Απριλίου, ώρα 7:00 μ.μ.

Με  15  θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Βορείων Τζουμέρκων αύριο Παρασκευή 17 Απριλίου και ώρα 7:00 μ.μ., στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

     
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΒΟΡΕΙΩΝ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ


Πράμαντα, 09/04/2015
Αριθ. Πρωτ: 2377

Ταχ. Δ/νση
Ταχ. Κώδικας
Πληροφορίες
Τηλέφωνο 
Fax    
E-mail  

: Πράμαντα
: 440 01
: Μεράντζα Παναγιώτα
: 2659 3 60212
: 2659 0 61421
: info@voreiatzoumerka.gr

ΠΡΟΣ:
1. Τους Δημοτικούς Συμβούλους του
Δήμου Βορείων Τζουμέρκων &
2. Τους Προέδρους Συμβουλίων και
Εκπροσώπους Τοπικών Κοινοτήτων
Του Δήμου


Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

       Σας προσκαλούμε να προσέλθετε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία θα γίνει την 17η/04ου/2015 ημέρα της εβδομάδας Παρασκευή και ώρα 19:00μ.μ. στο Δημοτικό Κατάστημα της έδρας του Δήμου για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

1.      Ρύθμιση βοσκοτόπων για το έτος 2015. (Εισηγητής ο κ. Ι. Σεντελές, Δήμαρχος).
2.      Εκμίσθωση βοσκοτόπων για το έτος 2015. (Εισηγητής ο κ. Ι. Σεντελές, Δήμαρχος).
3.      Εκμίσθωση δημοτικών λιβαδιών (πρώην Κοινότητας Συρράκου) στο Άκτιο Πρέβεζας για το έτος 2015. (Εισηγητής ο κ. Ι. Σεντελές, Δήμαρχος).
4.   Καθορισμός ημερομηνίας ανόδου κτηνοτρόφων στους ορεινούς βοσκοτόπους για το έτος 2015. (Εισηγητής ο κ. Ι. Σεντελές, Δήμαρχος).
5.     Σύναψη σύμβασης μεταξύ Δήμου Βορείων Τζουμέρκων και της Αναπτυξιακής Ηπείρου Α.Ε. – Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ «Ήπειρος Α.Ε.» για την ανάπτυξη και προβολή του τουριστικού προϊόντος της Π.Ε. Ιωαννίνων. (Εισηγητής ο κ. Ι. Σεντελές, Δήμαρχος).
6.     Έγκριση χορήγησης άδειας άσκησης υπαίθριου στάσιμου εμπορίου - ΚΑΝΤΙΝΑΣ- στον Βαγγέλη Γεώργιο του Παναγιώτη (Κηπίνα Δ.Ε. Καλαρρυτών). (Εισηγητής ο κ. Δ. Τσιλογιάννης, Αντιδήμαρχος).
7.     Έγκριση χορήγησης άδειας άσκησης υπαίθριου στάσιμου εμπορίου - ΚΑΝΤΙΝΑΣ- στον Αναγνώστου Κων/νο του Χρήστου (Τ.Κ. Πλατανούσας). (Εισηγητής ο κ. Δ. Τσιλογιάννης, Αντιδήμαρχος).
8. Προσδιορισμός μισθώματος για εγκαταστάσεις εταιρειών παροχής υπηρεσιών τηλεφωνίας – τηλεπικοινωνιών. (Εισηγητής ο κ. Δ. Τσιλογιάννης, Αντιδήμαρχος).
9.  Συμμετοχή στο ετήσιο τακτικό συνέδριο της ΚΕΔΕ. (Εισηγητής ο κ. Ι. Σεντελές, Δήμαρχος).
10.  Αναμόρφωση Προϋπολογισμού και Τεχνικού Προγράμματος οικονομικού έτους 2015. (Εισηγητής ο κ. Ι. Σεντελές, Δήμαρχος).
11.  3η Παράταση προθεσμίας περαίωσης του έργου: «Ανάπλαση κοινόχρηστων χώρων και πλατειών Δημοτικής Ενότητας Κατσανοχωρίων Δήμου Βορείων Τζουμέρκων. (Εισηγήτρια η κ. Ε. Κολοκούρη, Δημ. Σύμβουλος).
12.  Έγκριση 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα του έργου: «Διαμόρφωση χώρων – τοιχία Τ.Κ. Καλεντζίου». (Εισηγήτρια η κ. Ε. Κολοκούρη, Δημ. Σύμβουλος).
13.  Ορισμός εκπροσώπου του Δήμου για την Προσωρινή και Οριστική Παραλαβή για χρήση του έργου: «Ασφαλτοστρώσεις δρόμων εντός του οικισμού Ματσουκίου» του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων. (Εισηγήτρια η κ. Ε. Κολοκούρη, Δημ. Σύμβουλος).
14.  Απόφαση διακοπής εργασιών του έργου: «Αποκατάσταση ζημιών λόγω καιρικών συνθηκών του οδικού δικτύου του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων Ν. ιωαννίνων». (Εισηγήτρια η κ. Ε. Κολοκούρη, Δημ. Σύμβουλος).
15.  Αιτήσεις. (Εισηγητής ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Σταύρος Γκορτζής).

Στη συνεδρίαση αυτή προσκαλείται να παρευρεθεί και ο κ. Δήμαρχος, στον οποίο κοινοποιείται η παρούσα πρόσκληση.
                                                                                                              
                                                                               Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου


                                                                                           ΣΤΑΥΡΟΣ ΓΚΟΡΤΖΗΣ


















Συνάντηση του Δημάρχου Γιάννη Σεντελέ με εκπροσώπους της Ένωσης Τουριστικών και Συναφών Επαγγελμάτων Τζουμέρκων

Συνάντηση είχε την περασμένη εβδομάδα ο Δήμαρχος Γιάννης Σεντελές με εκπροσώπους της Ένωσης Τουριστικών και Συναφών Επαγγελμάτων Τζουμέρκωνμε την παρουσία του Εντεταλμένου Συμβούλου για θέματα τουρισμού Βαγγέλη Γιωτόπουλου και του Αντιδημάρχου Δ.Ε. Πραμάντων Νίκου Βαίτση.
        
Στη συνάντηση τέθηκαν αναλυτικά τα ζητήματα που απασχολούν και επηρεάζουν την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής όπως:
1.   Άρση της απομόνωσης – οδικοί άξονες
·  Σύνδεση της περιοχής οδικώς με την Ιόνια Οδό. Θετικά αποτιμήθηκε η εξέλιξη στη σύνδεση της Ιόνιας Οδού, μέσω του κόμβου Τερόβου, με την περιοχή των Κατσανοχωρίων (Πηγάδια). Η έναρξη των γαιοτεχνικών μελετών και η ένταξη του έργου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας είναι στοιχεία που δείχνουν ότι η εν λόγω σύνδεση θα μπορέσει να υλοποιηθεί ο επόμενο χρονικό διάστημα.
·  Βελτίωση Επαρχιακών Οδών. Δυστυχώς η κατάσταση είναι απολύτως απογοητευτική. Περισσότερο από κάθε άλλη φορά οι Επαρχιακές Οδοί που οδηγούν στα Τζουμέρκα εμφανίζουν σήμερα εικόνα κακοσυντηρημένων δρόμων με μεγάλα προβλήματα πρόσβασης και ασφάλειας. Ακόμη και για το τμήμα Πλάκα – Άγναντα – Πράμαντα, που είχαν δοθεί υποσχέσεις για άμεση έναρξη των σχετικών μελετών, διαπιστώνεται δυστυχώς ότι δεν υπάρχει προοπτική.
2.   Σήμανση. Απογοητευτική είναι η σήμανση προς την περιοχή των Τζουμέρκων. Ελλιπής και σε πολλές περιπτώσεις λανθασμένη, ώστε να δημιουργεί σύγχυση στους επισκέπτες. Προβλήματα επίσης οδικής ασφάλειας δημιουργεί η παντελής έλλειψη διαγράμμισης στους επαρχιακούς δρόμους.
3.   Προβλήματα στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος. Οι πολλές και πολύωρες διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος δημιουργούν τεράστια προβλήματα στις επιχειρήσεις και τους κατοίκους της περιοχής. Πρέπει άμεσα να υλοποιηθεί ένα πρόγραμμα σωστής συντήρησης των δικτύων, καθώς επίσης και η σύνδεση μεταξύ τους των δύο δικτύων τροφοδότησης (δίκτυο Άρτας και δίκτυο Ιωαννίνων), ώστε να υπάρχει εναλλακτική λύση τροφοδότησης στην περίπτωση βλάβης του ενός δικτύου.
4.   Ισότιμη μεταχείριση προβολής της περιοχής των Τζουμέρκων. Τα Τζουμέρκα απαιτούν να προβάλλονται ισότιμα με τις άλλες περιοχές της Ηπείρου σε προγράμματα προβολής τόσον της Περιφέρειας Ηπείρου, όσο και του αρμόδιου Υπουργείου.

Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

Επιστολή του Δημάρχου Γιάννη Σεντελέ προς Υπουργούς Οικονομικών και Υποδομών για το τέλος στα ακίνητα των προβληματικών περιοχών της Πλατανούσας

Μία ακόμη επιστολή απέστειλε ο Δήμαρχος Γιάννης Σεντελές προς τις ηγεσίες των Υπουργείων Οικονομικών και Υποδομών σχετικά με το τέλος που επιβάλλεται στα ακίνητα, που βρίσκονται στις προβληματικές περιοχές (ακατάλληλες ή κατάλληλες υπό προϋποθέσεις προς δόμηση) της Τ.Κ. Πλατανούσας. 
Είχαν προηγηθεί, χωρίς όμως αποτέλεσμα, τρεις (3) επιστολές του Δημάρχου (Μάρτιος, Οκτώβριος 2012, Μάιος 2013). Ας ελπίσουμε ότι η νέα κυβέρνηση θα εξετάσει με ευαισθησία το θέμα και θα δώσει δίκαια λύση.

Η επιστολή του Δημάρχου:

             
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΒΟΡΕΙΩΝ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ
                     ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ
            
                       

                
            Πράμαντα, 12-03-2015
            Αρ. Πρωτοκόλλου: 1472
                             

Ταχ. Δ/νση        
Ταχ. Κώδικας    
Πληροφορίες
Τηλ
FAX                  
e-mail             
Πράμαντα
440 01
Σεντελές Ιωάννης
2659 3 60212
2659 0 61421
isenteles@yahoo.gr
ΠΡΟΣ:
1. Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κο Μάρδα
2. Αναπληρώτρια Υπουργό Οικονομικών κα Βαλαβάνη
3. Αναπληρωτή Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κο Σπίρτζη

ΚΟΙΝ. :
(1) Γενικό Γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής

            Κύριοι Υπουργοί

            Κύριε Γενικέ Γραμματέα

Έχοντας τονίσει τη σοβαρότητα του θέματος στις επιστολές μας στις 22-3-2012, 11-10-2012 και 20-5-2013, οι οποίες, προς μεγάλη μας απογοήτευση και πικρία, αγνοήθηκαν και παρέμειναν αναπάντητες από τους προκατόχους σας, επανερχόμαστε για να σας γνωρίσουμε ένα σημαντικό θέμα που ταλανίζει μια ολόκληρη περιοχή του ορεινού και μειονεκτικού Δήμου μας.
 Κατόπιν, λοιπόν, μακροχρόνιων ερευνών όλων των αρμοδίων Υπηρεσιών και οργάνων της Δημόσιας Διοίκησης και σε συνδυασμό με την εφαρμογή όλων των προβλεπομένων διαδικασιών, δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 314/ 3 Ιουλίου 2009, η υπ’ αρ. 2596/16-6-2009 διυπουργική απόφαση, με την οποία έγινε χαρακτηρισμός και καθορισμός ακατάλληλων, κατάλληλων και κατάλληλων με προϋποθέσεις ζωνών δόμησης στον κατολισθαίνοντα οικισμό Πλατανούσσας του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων και συνολικά η κατολισθαίνουσα περιοχή καθορίστηκε σε τρεις ζώνες σε σχέση με τον βαθμό ακαταλληλότητας, επικινδυνότητας και επιβαλλομένων απαγορευτικών προϋποθέσεων, ενώ οι κάτοικοι χρησιμοποιούν πλέον τις κατοικίες τους υποτυπωδώς, επισκέπτονται και φροντίζουν την διατήρηση και συντήρησή τους, διεπόμενοι από την ευαισθησία τους προς τα πατρικά τους σπίτια, αποφεύγοντας την οριστική εγκατάλειψη αυτών και την αποξένωσή τους από την ιδιαίτερη πατρίδα τους.
Όμως, τα επιβληθέντα (πρώην) Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε. και Ε.Ε.Τ.Α. και (μετέπειτα) Ε.Ν.Φ.Ι.Α., ο Φ.Α.Π. αλλά και κάθε μελλοντική εφαρμογή Περιουσιολογίου, τα οποία όλοι σχεδόν οι κάτοικοι της κατολισθαίνουσας περιοχής έχουν εξοφλήσει και θα συνεχίσουν να εξοφλούν, προφανώς έχουν υπολογισθεί ή θα υπολογισθούν με υψηλό κόστος ανά τετραγωνικό μέτρο, παρόλο που οι κατοικίες που βρίσκονται στις ακατάλληλες ή υπό προϋποθέσεις κατάλληλες ζώνες  είναι πλέον εκτός κάθε δυνατότητας συναλλαγής ( πώλησης – αγοράς - μίσθωσης ) ενώ η αντικειμενική και αγοραστική τους αξία είναι ελάχιστη έως μηδενική.  
Συνεπώς, θεωρούμε δίκαιο αίτημα την ένταξη του παρόντος προβλήματος στις προβλεπόμενες ρυθμίσεις και στη παροχή των σχετικών ενδίκων μέσων, όπως συνέβη με χιλιάδες συναφείς περιπτώσεις, που υπολείπονται και ωχριούν έναντι του προκειμένου προβλήματος, αναφορικά με τον προσδιορισμό της ελαχιστότατης (ή και μηδενικής) αντικειμενικής αξίας και τιμής ζώνης της περιοχής όπου εδρεύουν οι προαναφερόμενες κατοικίες και την αναδρομική ή μελλοντική εξαίρεση των κατοικιών αυτών από κάθε εφαρμογή κατάρτισης Περιουσιολογίου και επιβολής φόρου ή τέλους ακίνητης περιουσίας.

 Ο Δήμαρχος

Ιωάννης Σεντελές

                                                                                     

Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας στο Δήμο Βορείων Τζουμέρκων

Από σήμερα, Μεγάλη Δευτέρα, 6 Απριλίου ξεκινά η πρώτη φάση του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας για τη δημιουργία 32.433 θέσεων πλήρους απασχόλησης, για χρονικό διάστημα 5 μηνών στους Δήμους όλης της χώρας.
Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται με απλό τρόπο, αποκλειστικά μέσω του διαδικτύου, στον ιστότοπο του ΟΑΕΔ χρησιμοποιώντας το σχετικό πεδίο «καταχώρησης ηλεκτρονικών αιτήσεων».
Δικαίωμα υποβολής αιτήσεων έχουν μόνο οι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, οι οποίοι κατά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους. 
Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά στον ιστότοπο του ΟΑΕΔ από τις 6 Απριλίου 2015 και ώρα 10η πρωινή έως και 27 Απριλίου και ώρα 12η μεσημβρινή. 
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να μπείτε και στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ  http://www.oaed.gr/
Αναλυτικά οι θέσεις για τον Δήμο Βορείων Τζουμέρκων:

ΔΗΜΟΣ ΒΟΡΕΙΩΝ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ
ΠΕΒΙΒΛΙΟΘΗΚΟΝΟΜΩΝ1
ΤΕΒΙΒΛΙΟΘΗΚΟΝΟΜΩΝ1
ΥΕΓΕΝΙΚΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ7
ΔΕΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ8
ΔΕΟΙΚΟΔΟΜΩΝ3
ΠΕΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ1
ΤΕΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ1

Κυριακή 5 Απριλίου 2015

Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα!!!!



Ο Δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων Γιάννης Σεντελές, το Δημοτικό Συμβούλιο, οι Πρόεδροι και τα μέλη των Τοπικών Συμβουλίων και οι Εκπρόσωποι των Τοπικών Κοινοτήτων εύχονται στους δημότες μας
Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα!!!