Τρίτη 30 Απριλίου 2013

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ !

Ευχόμαστε σε όλους τους συνδημότες μας

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ !



"ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΔΗΜΟΣ"

Δημοτική Παράταξη
Δήμου Βορείων Τζουμέρκων

Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Καθαρισμός της Επαρχιακής Οδού από το Σύλλογο Κατσάνων

Μια ωραία πρωτοβουλία αναλαμβάνει ο Σύλλογος Κατσάνων Ιωαννίνων την Κυριακή 21 Απριλίου.
Μαζί με τους τοπικούς Συλλόγους και με τη συνδρομή του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων καλούν τα  μέλη  και τους φίλους να συμμετέχουν σε μια εξόρμηση καθαρισμού της 2ης Επαρχιακής Οδού από το Ελληνικό μέχρι τα Πηγάδια. Είναι μια ευκαιρία να αναδειχτεί και το μεγάλο πρόβλημα καθυστέρησης στην εξέλιξη του έργου Ελληνικό - Καλέντζι.

Η πρόσκληση - ανακοίνωση του Συλλόγου Κατσάνων:

Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Επιστολή διαμαρτυρίας του Συλλόγου Κατσανοχωριτών για την κατάσταση του δρόμου Ελληνικό - Φανερωμένη

Με επιστολή του ο Σύλλογος Κατσανοχωριτών Ιωαννίνων απευθύνεται προς τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Ηπείρου και αναφέρεται στην απαράδεκτη κατάσταση του δρόμου από Ελληνικό έως Φανερωμένη.
Μια ακόμη διαμαρτυρία έρχεται να προστεθεί στα επανηλλημμένα έγγραφα του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων για μια κατάσταση που ανησυχεί πολύ σοβαρά τους κατοίκους και επισκέπτες της περιοχής μας. Όσο δεν παρατηρείται βελτίωση στην πορεία των έργων η ανησυχία αυτή εντείνεται και είναι άμεση η ανάγκη εξεύρεσης λύσης.
Τα παραπάνω θίγει ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κατσανοχωριτών Ιωαννίνων Νίκος Μποβαρέτος στην επιστολή του, που έχει όπως παρακάτω:

ΣΥΛΛΟΓΟΣ   ΚΑΤΣΑΝΟΧΩΡΙΤΩΝ  ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ « Η ΠΡΟΟΔΟΣ»
Τηλ. επικοινωνίας:  2651037890
                     Email : proodos1958 @gmail.com

ΠΡΟΣ
Την Περιφέρεια Ηπείρου
Διεύθυνση τεχνικών έργων Π.Ε. Ιωαννίνων

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ :
1)      Περιφερειάρχη Ηπείρου, κ. Α. Καχριμάνη
2)      Δήμαρχο Βορείων Τζουμέρκων, κ. Ι. Σεντελέ
3)      Δήμαρχο Κεντρικών Τζουμέρκων, κ. Χ. Χασιάκο
4)      Δήμαρχο Αρταίων, κ. Ι. Παπαλέξη
  

Ιωάννινα 25/3/2013

Αξιότιμοι κύριοι

Η κατάσταση στην 2η επαρχιακή οδό, είναι απελπιστική, με τους κατοίκους  της περιοχής να βρίσκονται σε απόγνωση. Το οδόστρωμα μετά τις ημιτελείς εργασίες, είναι γεμάτο  από λακκούβες, προκαλώντας φθορές και υλικές ζημιές στα διερχόμενα αυτοκίνητα, ενώ ελλοχεύει και κίνδυνος τροχαίων ατυχημάτων στην προσπάθεια των οδηγών να τις αποφύγουν.
Η τεχνική εταιρεία, που έχει αναλάβει τις εργασίες στο τμήμα του δρόμου από Ελληνικό μέχρι Φανερωμένη, είναι άφαντη τους τελευταίους 2 μήνες (τουλάχιστον), δεν γίνεται καμιά εργασία και ο δρόμος έχει εγκαταλειφθεί στην τύχη του....
Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του έργου, θα έπρεπε ο δρόμος να παραδοθεί τον Ιούνιο του 2013, αλλά με τον ρυθμό που εξελίσσονται οι εργασίες κάτι τέτοιο μοιάζει απίθανο και η ταλαιπωρία συνεχίζεται…
Το έργο είναι ενταγμένο στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ, τα χρήματα υπάρχουν, και η απόδειξη της ευθύνης της κατασκευάστριας εταιρείας είναι απλή, καθώς το τμήμα του δρόμου από Φανερωμένη μέχρι τα Πλαίσια, το οποίο ανέλαβε η άλλη εταιρεία της κοινοπραξίας, έχει σχεδόν ολοκληρωθεί…
Οι αιτιάσεις, περί καθυστέρησης, λόγω εκκρεμών υποθέσεων απαλλοτρίωσης,  θεωρούμε ότι είναι προσχηματικού χαρακτήρα και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η 2η επαρχιακή οδός, εξυπηρετεί μεγάλη πλειοψηφία κατοίκων του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων, του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων αλλά και του Δήμου Αρταίων, οι οποίοι χρησιμοποιούν καθημερινά τον δρόμο, για τις μετακινήσεις τους από και προς τα Ιωάννινα όπου εργάζονται.
Ήδη πολλοί συμπατριώτες μας, είναι αποφασισμένοι να κινηθούν με νομικά μέσα έναντι παντός υπευθύνου, για τις ζημιές που υφίστανται καθημερινά, καθώς μέχρι σήμερα εισπράττουμε μισόλογα και ευχολόγια…
Κατόπιν αυτών και με δεδομένη την σοβαρότητα του θέματος ο Σύλλογος Κατσανοχωριτών Ιωαννίνων απευθύνει ερώτηση στην αρμόδια τεχνική υπηρεσία της Περιφέρειας, για το τι μέτρα προτίθεται να πάρει ώστε να λάβει τέλος η καθημερινή ταλαιπωρία όλων των κατοίκων  που χρησιμοποιούν την 2η επαρχιακή οδό.
Με τιμή

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

Νικόλαος Μποβαρέτος