Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Σφοδρή αντιπαράθεση Δήμου Βορείων Τζουμέρκων και Περιφέρειας Ηπείρου για την λειτουργία του ΧΥΤΑ

Σφοδρή αντιπαράθεση έχει ξεκινήσει εδώ και κάμποσο καιρό (όταν ανακαλύφθηκαν πηγές ρύπανσης κοντά στον χώρο που λειτουργεί δοκιμαστικά ο ΧΥΤΑ και εκδόθηκαν σχετικά πορίσματα από Επιστημονική Επιτροπή) μεταξύ του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων και της Περιφέρειας Ηπείρου.

Στην προμετωπίδα της αντιπαράθεσης φυσικά το αν θα πρέπει να λειτουργεί ο ΧΥΤΑ για όσο διάστημα χρειαστεί μέχρι να αποκατασταθεί η λειτουργία του με τον κ. Καχριμάνη να δηλώνει σε όλους τους τόνους πως αφού η επιστημονική επιτροπή προτείνει αυτή τη λύση αυτό θα ακολουθήσει κι αυτός και τον κ. Σεντελέ να επιμένει πως αν ο ΧΥΤΑ δεν κλείσει θα δημιουργηθούν μεγαλύτερα
προβλήματα.

Τη λειτουργία του ΧΥΤΑ Ελληνικού επιθεώρησε την Παρασκευή το πρωί με αιφνιδιαστική επίσκεψη ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, συνοδευόμενος από τον Εκτελεστικό Γραμματέα κ. Δημήτριο Σιώλο.Ο Περιφερειάρχης, επεσήμανε στον υπεύθυνο του έργου την υποχρέωση εφαρμογής στο ακέραιο των υποχρεώσεων που απορρέουν από τη σύμβαση, αλλά και τις βελτιώσεις που πρέπει να γίνουν κατά τη διάρκεια της δοκιμαστικής λειτουργίας του ΧΥΤΑ, σύμφωνα με τις υποδείξεις της Επιστημονικής Επιτροπής. Επίσης έγινε συζήτηση για την αναγκαιότητα κατασκευής συμπληρωματικού μικρού έργου, με το οποίο θα αποτρέπεται η είσοδος των βρόχινων νερών στο κύτταρο καθώς και για άλλα ζητήματα. Στα θετικά καταγράφεται η πλήρης λειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού, αλλά και η μείωση των νερών που είναι συσσωρεμένα από τις τελευταίες βροχές στο κύτταρο, έργο στο οποίο συμβάλει η Περιφέρεια με τη χρηματοδότηση της μεταφοράς των πλεοναζουσών ποσοτήτων, μετά την επεξεργασία τους από τη μονάδα εξισορρόπησης, στο Βιολογικό Καθαρισμό Ιωαννίνων.
Τέλος με αντικείμενο τη λειτουργία του ΧΥΤΑ, ο Περιφερειάρχης συγκαλεί σύσκεψη την ερχόμενη Τρίτη, ώρα 11.00 π.μ. στην Περιφέρεια με τη συμμετοχή του ΦΟΔΣΑ και των δημάρχων της Π.Ε. Ιωαννίνων.
Ταυτόχρονα ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων  με επικεφαλής τον Δήμαρχο Γιάννη Σεντελέ αλλά και συστρατευμένη για το θέμα αυτό σύσσωμη την αντιπολίτευση του Δήμου (Αργύρης, Σταύρου), είναι αποφασισμένοι να πάρουν όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα για να σταματήσει η όποια μόλυνση στο περιβάλλον που προκαλεί ο ΧΥΤΑ. 
Ήδη έχει γίνει αναφορά στον Εισαγγελέα και θα ακολουθήσουν οι Επιθεωρητές Περιβάλλοντος και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Περιβάλλοντος. «Ζητάμε άμεσα να ανασταλεί μια δραστηριότητα που αποδεδειγμένα ρυπαίνει και ενέχει δημόσιο κίνδυνο», τονίζει  ο κ. Σεντελές.
Εν τω μεταξύ σε δελτίο τύπου ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων τονίζει ότι η δοκιμαστική λειτουργία του ΧΥΤΑ στο Ελληνικό απέτυχε. Και συνεχίζει: «Ο ΧΥΤΑ βρίσκεται σε «κρίσιμη κατάσταση εκτάκτου ανάγκης» . Κάθε μέρα που περνά η Λίμνη, ο Άραχθος κι ότι ζει γύρω από αυτά επιβαρύνονται απ’ τα μολυσμένα νερά του ΧΥΤΑ. Κι όσο το πρόβλημα αποσιωπάται τόσο διογκώνεται». Και καταλήγει πως «η ευθύνη δεν ανήκει μόνο στους κατοίκους του Ελληνικού και του Δήμου Β. Τζουμέρκων. Ευθύνη έχουμε όλοι μας και κυρίως όσοι ζουν στο Λεκανοπέδιο».
 
Καλεί δε σε ευρεία σύσκεψη τους φορείς της Περιφέρειας (Πολιτιστικούς Συλλόγους, Σωματεία και Συλλόγους εργαζομένων, Περιβαλλοντικές Οργανώσεις και Συλλόγους, Τοπικές κοινότητες κ.ά.) την Τετάρτη 30 Μαΐου στις 7.00 το απόγευμα στα γραφεία της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ. Ν. Ζέρβα 2, 4ος όροφος) με σκοπό την ενημέρωση και τον σχεδιασμό της δράσης .
Όπως γίνεται ευλόγως κατανοητό ξεκινά επίθεση κατά μέτωπον κατά της Περιφέρειας και του Περιφερειάρχη Αλέξανδρου Καχριμάνη με σχεδιασμό δράσεων κατά της λειτουργίας του ΧΥΤΑ που εξακολουθεί να ρυπαίνει τόσο τον Άραχθο με το οικοσύστημά του όσο και το λεκανοπέδιο της λίμνης Παμβώτιδος των Ιωαννίνων.
Με κεντρικό σύνθημα: «Είναι καιρός να μάθουμε την αλήθεια, να δράσουμε. ΤΩΡΑ, πριν είναι αργά», απευθύνεται σε όλον τον κόσμο που είναι ευαισθητοποιημένος στην ρύπανση του περιβάλλοντος να παραστεί στην σύσκεψη την Τετάρτη το απόγευμα για να παρθούν αποφάσεις.
 
(Πηγή: sirrakiotis.blogspot.com)

Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

"Diava of Tzoumerka – Mountain Relay" Όλη η διαδρομή απ' το Αθαμάνιο μέχρι το Συρράκο

Την Κυριακή 10 Ιουνίου 2012, η Ένωση Αθλητικών Σωματείων ΣΕΓΑΣ Ηπείρου και οι Δήμοι Βορείων και Κεντρικών Τζουμέρκων, διοργανώνουν αγώνα δρόμου σε βουνό με την επωνυμία «Diava of Tzoumerka – Mountain Relay»

Ο αγώνας θα διεξαχθεί με τη μορφή σκυταλοδρομίας της οποίας τα μήκη θα είναι προκαθορισμένα (όχι όμως και ίδια ούτε της ίδιας δυσκολίας) και όλες οι αλλαγές θα γίνονται στα προκαθορισμένα σημεία και μόνο.
Τα μήκη θα είναι κατά πάσα πιθανότητα πέντε. Η οργανωτική επιτροπή, στην προσπάθειά της να δώσει στους αθλητές την καλύτερη, κατά το δυνατόν, διαδρομή από την πρώτη χρονιά διατηρεί τη δυνατότητα αυξομείωσής τους κατά ένα μήκος.
Οι ομάδες θα απαρτίζονται από δυο (2) μέχρι πέντε (5) αθλητές/ριες (όσα και τα μήκη) δεδομένου ότι, για την ασφάλεια των αθλητών, οι τερματισμοί πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί με το φως της μέρας. Παρά ταύτα όμως αν κάποιος ή κάποιοι, αποδεδειγμένα μπορούν να το καταφέρουν μόνοι τους η οργανωτική επιτροπή θα το επιτρέψει και θα κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια για να τους βοηθήσει. Άλλωστε θα προβλέπονται «κόφτες» στον αγώνα.
Στις ομάδες που θα απαρτίζονται από αθλητές που είναι λιγότεροι από τα μήκη είναι στην απόλυτη επιλογή τους το πόσα και ποια μήκη θα τρέξει ο καθένας.

Αναλυτικά όλη η διαδρομή που θα διανυθεί απ’ τους αθλητές είναι η παρακάτω:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Η δοκιμαστική λειτουργία του ΧΥΤΑ στο Ελληνικό απέτυχε. Ο ΧΥΤΑ βρίσκεται σε «κρίσιμη κατάσταση εκτάκτου ανάγκης». Κάθε μέρα που περνά η Λίμνη, ο Άραχθος κι ό,τι ζει γύρω από αυτά επιβαρύνονται απ’ τα μολυσμένα νερά του ΧΥΤΑ. Κι όσο το πρόβλημα αποσιωπάται τόσο διογκώνεται.
Η ευθύνη δεν ανήκει μόνο στους κατοίκους του Ελληνικού και του Δήμου Β. Τζουμέρκων. Ευθύνη έχουμε όλοι μας και κυρίως όσοι ζουν στο Λεκανοπέδιο.
Καλούμε σε ευρεία σύσκεψη τους φορείς της Περιφέρειας (Πολιτιστικούς Συλλόγους, Σωματεία και Συλλόγους εργαζομένων, Περιβαλλοντικές Οργανώσεις και Συλλόγους, Τοπικές κοινότητες κ.ά.) την Τετάρτη 30 Μαΐου στις 7.00 το απόγευμα στα γραφεία της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ. Ν. Ζέρβα 2, 4ος όροφος) με σκοπό την ενημέρωση και τον σχεδιασμό της δράσης μας.
Είναι καιρός να μάθουμε την αλήθεια, να δράσουμε.
ΤΩΡΑ, πριν είναι αργά.

Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Κλείνουν συμβολικά για μια μέρα τα δημαρχεία οι Δήμαρχοι της Ηπείρου!

Στο συμβολικό κλείσιμο των Δημαρχείων για μια μέρα θα προχωρήσουν οι Δήμαρχοι της Ηπείρου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα οικονομικά προβλήματα που δυσκολεύουν πολλούς Δήμους να καλύψουν ακόμα και λειτουργικές ανάγκες. Αυτό αποφασίστηκε κατά τη χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΠΕΔ Ηπείρου στα Ιωάννινα που ασχολήθηκε με τα οικονομικά προβλήματα των Δήμων και παράλληλα αποφασίστηκε να υπάρξει συνάντηση με την ΚΕΔΕ και με την ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών. Το κλείσιμο των Δημαρχείων προσδιορίζεται για την επόμενη εβδομάδα και θα γίνει πιθανότατα μία μέρα νωρίτερα από τη συνάντηση που θα οριστεί με τον Υπουργό Εσωτερικών.

ΧΥΤΑ Ελληνικού, μνημείο προχειρότητας και περιβαλλοντικής ανευθυνότητας

Δυστυχώς με τον χειρότερο τρόπο επιβεβαιώνονται οι καταγγελίες των Οικολόγων Πράσινων για τον ΧΥΤΑ Ελληνικού, σαν μνημείο προχειρότητας, θέτοντας το ερώτημα, σε ποιο βαθμό οι χώροι Υγειονομικής Ταφής αποτελούν τοξικά σουρωτήρια για το Ελληνικό Περιβάλλον;Στις 28/3 καταγγείλαμε τις τριτοκοσμικές συνθήκες λειτουργίας ΧΥΤΑ Ελληνικού, με τα άκρως τοξικά διασταλάγματα να αφήνονται στην τύχη τους, χωρίς να διασφαλίζουν τους περιβαλλοντικούς όρους προστασίας του παρακείμενου Άραχθου και του υδροφόρου ορίζοντα της περιοχής, ως προϊόν κακοτεχνίας. Η απόφαση του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων για αναστολή λειτουργίας του προβληματικού έργου και η προσφυγή στη δικαιοσύνη, το κάλεσμα των επιθεωρητών Περιβάλλοντος και η καταγγελία στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Περιβάλλοντος και επιτροπή αναφορών του κοινοβουλίου, ενισχύει τα ήδη αδιάσειστα στοιχεία, για τον ερασιτεχνισμό των αρμόδιων Ελληνικών αρχών.Η μετατόπιση της δοκιμαστικής λειτουργίας του ΧΥΤΑ κατά τρεις μήνες από την Περιφέρεια η εμπλοκή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, και πάλι, ως του γνωμοδότη επί παντός του επιστητού (!), η διαμάχη ΦΟΔΣΑ και Εργολάβου όπως διαγράφεται, προμηνύουν μετά τις 7 Ιουλίου (λήξη σύμβασης) θερμό και “ζέον” καλοκαίρι. Ο ΧΥΤΑ Ελληνικού όπως είχαμε προβλέψει θα μακρύνει τον κατάλογο μελανής διαχείρισης στερεών αποβλήτων, με την παραβίαση των σχετικών κανόνων και οδηγιών περί προστασίας και δημόσιας υγείας της ευρωπαϊκής νομοθεσίας.Τα αποτελέσματα της εδαφικής διάθεσης και η ανάδειξη του Περιβαλλοντικού Περίγελου της Υγειονομικής Ταφής στην Ευρώπη με το Καρβουνάρι, την Λευκίμη, το Γραμματικό, την Μεγαλόπολη, την Ερμιόνη, την Αχαΐα κ.ά. ενοχοποιούν τις Ελληνικές Διαχειριστικές Αρχές Αποβλήτων για το αμαρτωλό ενός εθνικού σχεδιασμού, δίχως καμμία μέριμνα προστασίας και οικολογική ανευθυνότητα. Η παραβίαση κάθε Αρχής Προφύλαξης όπως καταγγέλλεται από τον Γιάννη Παπαδόπουλο από το Καρβουνάρι, με αδιάσειστα στοιχεία και τεκμηρίωση, στην παρουσίασή του ενώπιον της Επιτροπής Αναφορών, πρέπει να επιταχύνει την σύσταση Ευρωπαϊκού Ανακριτικού Οργάνου, με αρμοδιότητα επιτόπιας πραγματογνωμοσύνης.Όταν η ίδια η εταιρία Κ/Ξ Ηλέκτωρ Α.Ε. – Ζιώρης Α.Ε., (συμφερόντων Μπόμπολα), 27-7-2011, 6-8-2011, 9-12-2011 καταγγέλλουν για τον ΧΥΤΑ Καρβουναρίου προς τον Σύνδεσμο Διαχειρ. Στερεών Αποβλήτων 2ης Διαχειριστικής Ενότητας Περιφέρειας Ηπείρου, διαφορές μεταξύ μελέτης εφαρμογής και κατασκευής ΧΥΤΑ, φθορές και ελλείψεις εξοπλισμού της υφιστάμενης κατάστασης χαρακτηριστικές οι αναφορές και υποδείξεις:
-τα φρεάτια συλλογής και ελέγχου στραγγισμάτων δεν έχουν κατασκευαστεί με την μελέτη εφαρμογής (απουσία μόνωσης, μεταλλικού καπακιού, κ.ά.)
-Δεν έχει κατασκευαστεί φρεάτιο άντλησης στραγγισμάτων εντός λεκάνης ΧΥΤΑ, καθώς επίσης δεν έχουν τοποθετηθεί οι 2 αντλίες ανύψωσης στραγγισμάτων
-στον αναβαθμό δεν έχει τοποθετηθεί αποστραγγιστικός αγωγός Φ250 και αγωγοί μεταφοράς Φ250, με σοβαρό ενδεχόμενο πρόβλημα μελλοντικά με τις τάφρους ομβρίων
-20 διαχύτες εντός δεξαμενής αερισμού έχουν σπασμένη μεμβράνη και χρήζουν αποκατάστασης
-Η μόνωση στο φρεάτιο συλλογής παρουσιάζει αστοχίες και πρέπει να επιδιορθωθεί
-Έχουν δημιουργηθεί τρύπες στη στρώση της στεγάνωσης (γεωμεμβράνη) της λεκάνης από τα μηχανήματα που υπάρχουν για τη διάστρωση των απορριμμάτων
-Τα έργα διαχείρισης ομβρίων περιμετρικά της λεκάνης δεν επαρκούν για την αντιπλημμυρική προστασία της λεκάνης με αποτέλεσμα σε περίπτωση βροχόπτωσης ποσότητα υδάτων εισέρχεται στη λεκάνη
-Βάση την τεχνική περιγραφή στα τεύχη δημοπράτησης στο άρθρο 2.2, που αναφέρετε στο στεγανοποιητικό σύστημα στα πρανή της λεκάνης, οι δύο τελευταίες στρώσεις είναι το αποστραγγιστικό και το γεωύφασμα προστασίας 200gr/m2 τα οποία δεν έχουν τοποθετηθεί
Την έλλειψη αποστραγγιστικής στρώσης στα πρανή με απότομη κλίση που δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στη διήθηση των ομβρίων υδάτων εντός του απορριμματικού ανάγλυφου, δημιουργούν επιφανειακά λιμνάζοντα ύδατα που δυσχεραίνουν την διάστρωση, συμπίεση και επικάλυψη με αδρανές υλικό των απορριμμάτωνκαι πλείστα άλλα
Καθίσταται προφανές ότι η αναχρονιστική εδαφική μέθοδος διάθεσης απορριμμάτων, όπως πολλάκις, έχουν επισημάνει οι Οικολόγοι Πράσινοι, αποτελεί πρακτική λίαν ευάλωτη στο ανθρώπινο σφάλμα και δόλο (μεγιστοποίηση κέρδους από την ανάδοχο εταιρία). Δεδομένης δε της αδιαφάνειας και της ελλιπούς θεσμοθέτησης μέτρων για την προστασία του περιβάλλοντος, δεδομένα που ως γνωστό κατατρέχουν τη ζωή του τόπου μας, η αποτυχία των ΧΥΤΑ ορίζεται δεδομένη.Τα περί ολοκλήρωσης της ιχνηθέτησης από τον ΦΟΔΣΑ, ισοδυναμεί με ανάθεση στους “ιχνηλάτες” των περιβαλλοντικών μας κατορθωμάτων, που αν υπάρχουν σε τούτο εδώ τον δύσμοιρο τόπο θα κρύψουν πάλι το πρόβλημα κάτω από το χαλί…


Οικολόγοι Πράσινοι Ηπείρου

Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Οι Οικολόγοι Πράσινοι Ηπείρου για τα προβλήματα των ΧΥΤΑ


Μήπως οι ΧΥΤΑ αποτελούν τοξικά σουρωτήρια; Που πάνε τα διασταλάγματα;

 Επιβεβαιώνονται οι διατυπωμένες θέσεις μας για τις παρενέργειες των ΧΥΤΑ, καθώς πληθαίνουν οι φωνές που έρχονται να προστεθούν από τις διαμαρτυρίες της Επιτροπής Αγώνα του ΧΥΤΑ Γραμματικού, όπου είχαμε τη δικαίωσή τους και μετά τη διαταγή προσωρινής διακοπής λειτουργίας του ΧΥΤΑ έως τις 21 Μαίου 2012. Οι τριτοκοσμικές συνθήκες λειτουργίας των ΧΥΤΑ μετατρέπουν πιθανά τα κύτταρά τους σε τοξικά σουρωτήρια: προβληματική χωροθέτηση, πολυάριθμες ελλείψεις κατά την κατασκευή και λειτουργία, ζημιές στην μεμβράνη, οδηγούν σε πλείστες περιπτώσεις τα στραγγίσματα να διοχετεύονται στα παρακείμενα ποτάμια ή τη θάλασσα. Μετά από καταγγελίες τα μέλη της Επιτροπής Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ζήτησαν ήδη να συσταθεί ανακριτική επιτροπή με αρμοδιότητες επιτόπιας πραγματογνωμοσύνης. Στον κατάλογο: Καρβουνάρι, Λευκίμη, Γραμματικό, Μεγαλόπολη, Ερμιόνη και Αχαΐα, όλες για παραβίαση των σχετικών κανόνων και οδηγιών της Ε.Ε., φαίνεται εδώ ότι έπεται και το Ελληνικό…! Τεράστια η συμβολή του Ηπειρώτη Γιάννη Παπαδόπουλου στην ανάδειξη της Περιβαλλοντικής κοροϊδίας της «Υγειονομικής Ταφής» απορριμμάτων, καθόσον με υποδειγματικό τρόπο εκπροσώπησε τα δίκαια κάποιων των προαναφερόμενων περιοχών έναντι της Επιτροπής Περιφερειακής Πολιτικής και Αναφορών της Ε.Ε. Ανέδειξε τα επίμαχα ζητήματα, καταγγέλοντας με αδιάσειστα στοιχεία την προχειρότητα των αρμόδιων Ελληνικών αρχών. Το όλο θέμα προσπάθησε να υποβαθμίσει ο σημερινός Υπουργός ΠΕΚΑ κος Παπακωνσταντίνου τον Δεκέμβρη του 2011, ζητώντας από τους Έλληνες Ευρωβουλευτές που συμμετείχαν στην Επιτροπή Αναφορών να κλείσουν όλες τις υποθέσεις, καθώς η ανάληψη της Προεδρίας είχε δοθεί στην Ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ κα Χρυσούλα Παλιαδέλη μετά το «υπηρεσιακό κώλυμα»… της Ιταλίδας Matzoni και απροσχημάτιστα υπήρξε προσπάθεια μεθόδευσης της απόφασης, Greek statistics και αλχημείες δεν χωράνε στο περιβάλλον… Έτσι και στα πόδια μας για τον ΧΥΤΑ Ελληνικού, ζητάμε υπεύθυνες απαντήσεις από τον Τοπικό ΦΟΔΣΑ και την Περιφέρεια Ηπείρου, σαν τους κύριους υπεύθυνους για την κατασκευή και λειτουργία του έργου, να μας αποδείξουν ότι δεν διαπιστώθηκαν διαφορές μεταξύ της μελέτης εφαρμογής και της κατασκευής του έργου και ότι τα άκρως τοξικά διασταλάγματα δεν αφήνονται στην τύχη τους. Διασφαλίζονται ο περιβαλλοντικοί όροι προστασίας του υδροφόρου ορίζοντα της περιοχής; Η δημοσιοποίηση των ποιοτικών αναλύσεων των παρακείμενων πηγών της έρευνας που διενεργείται είναι το πρώτο βήμα. Αντί της ορθολογικής διαχείρισης με σύγχρονα εργαλεία και τεχνικές, όπως επιτάσσει η Οδηγία 2008/98 ΕΕ δηλαδή της πρόληψης, διαλογής και επαναχρησιμοποίησης, ανακύκλωσης και κομποστοποίησης, οι Ελληνικές Διαχειριστικές Αρχές έχουν προκρίνει στον εθνικό σχεδιασμό, για τη διαχείριση των οικιακών αποβλήτων μεθόδους που παραβιάζουν και αυτή την αρχή της προφύλαξης, προωθώντας αντιλήψεις μεγάλης κλίμακας, copy paste μελέτες και φαραωνικά αδιέξοδα έργα, που εν τέλει θα οδηγήσουν σε πολιτικές καύσεις απορριμμάτων, για ενεργειακή αξιοποίηση των αποβλήτων που ενοχοποιούνται σε βιομηχανικές χώρες για το 40-50% των συνολικών εκλύσεων διοξινών… 


ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΗΠΕΙΡΟΥ

 

Έτοιμο προς παράδοση το απορριμματοφόρο από το Δήμο Αθηναίων



Το απορριμματοφόρο που ο Δήμος Αθηναίων δώρισε προς το Δήμο Βορείων Τζουμέρκων έχει ολοκληρώσει τους τεχνικούς ελέγχους και τις απαραίτητες επισκευές και είναι πλέον έτοιμο για χρήση. Απομένουν κάποια διαδικαστικά ζητήματα για την μεταβίβασή του και στη συνέχεια θα μεταφερθεί στο Δήμο μας.
Σχετικά διαβάστε παλιότερη ανάρτησή μας:

Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το πόρισμα της Επιτροπής για τη μόλυνση στον ΧΥΤΑ Ελληνικού




Οι πρόσφατες εξελίξεις στο θέμα του ΧΥΤΑ Ελληνικού συζητήθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο μετά την έκδοση της της Επιτροπής διερεύνησης των φαινομένων ρύπανσης απορροών περιοχής του έργου: «Κατασκευή ΧΥΤΑ 1ης διαχειριστικής ενότητας (Ν. Ιωαννίνων) Περιφέρειας Ηπείρου».
Το Δημοτικό Συμβούλιο ομόφωνα αποφάσισε: 


  1. Η δοκιμαστική λειτουργία του ΧΥΤΑ Ελληνικού απέτυχε. Οι περιβαλλοντικοί όροι δεν τηρούνται και η λειτουργία του αποδεικνύεται επικίνδυνη για το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία και πρέπει άμεσα να ανασταλεί. Το έργο αυτό δεν μπορεί να παραληφθεί. Μετά την αποτυχημένη δοκιμαστική λειτουργία οι ευθύνες για την παραλαβή και τη συνέχιση της  «κανονικής» λειτουργίας ενός τέτοιου έργου θα είναι μεγάλες.
  2. Η Ειδική Υπηρεσία Επιθεωρητών Περιβάλλοντος πρέπει άμεσα να επιληφθεί, με βάση όλα τα υπάρχοντα στοιχεία. Ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων θα απευθυνθεί προσκομίζοντας πλήρη φάκελο των στοιχείων για την προβληματική και ρυπαίνουσα λειτουργία του ΧΥΤΑ. Φάκελος επίσης θα αποσταλεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Περιβάλλοντος.
  3. Η Δικαιοσύνη πρέπει να αναζητήσει τις όποιες ευθύνες προκύπτουν από τον τρόπο που λειτούργησε μέχρι σήμερα ο ΧΥΤΑ, με αποτέλεσμα τη σημερινή επιβαρυντική για το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία κατάσταση. Με τα νέα δεδομένα η Δικαιοσύνη πρέπει να κάνει δεκτό το αίτημα για αναστολή της λειτουργίας του ΧΥΤΑ.
  4. Ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων δεν μπαίνει στη λογική διλλημάτων περί διάθεσης των απορριμμάτων. Θα ενημερώσει τους κατοίκους και τους φορείς της ευρύτερης περιοχής, εξετάζοντας το ενδεχόμενο κινητοποιήσεων.
  5. Επαναλαμβάνουμε τη θέση μας για την ανάγκη άμεσης χωροθέτησης νέας θέσης ΧΥΤΥ, που θα καλύπτει τις ανάγκες της Διαχειριστικής Ενότητας Ιωαννίνων ή και ολόκληρης της Περιφέρειας Ηπείρου.


Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Χ Ρ Ο Ν Ι Α.........Π Ο Λ Λ Α !!!


Χρόνια Πολλά σε όλους, όσοι γιορτάζουν σήμερα!!!

ΥΓΕΙΑ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΔΙΑΘΕΣΗ !!!!

Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Συνέντευξη Τύπου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Δευτέρα 21 Μαΐου και ώρα 12:00 το μεσημέρι θα δοθεί συνέντευξη τύπου από τον Δήμαρχο Βορείων Τζουμέρκων και τους επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων γύρω από το θέμα των εξελίξεων στον ΧΥΤΑ Ελληνικού στα γραφεία της ΠΕΔ Ηπείρου.
 
Ο Δήμαρχος
Ιωάννης Α. Σεντελές



Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων θα γίνει την Τετάρτη 16 Μαίου και ώρα 19:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων της έδρας του Δήμου για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης: 

Κυριακή 13 Μαΐου 2012

Επιστολή του Δημάρχου Γιάννη Σεντελέ στα αθλητικά σωματεία που έχουν έδρα εκτός του Δήμου

Με επιστολή του ο Δήμαρχος Γιάννης Σεντελές απευθύνεται στα αθλητικά σωματεία που έχουν έδρα εκτός των διοικητικών ορίων του Δήμου μας, αναφορικά με το θέμα των επιχορηγήσεων.

Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Έγγραφο του Δημάρχου Γιάννη Σεντελέ στην Αντιπεριφερειάρχη κ. Τ. Καλογιάννη για την "Γέφυρα Γκόγκου" και την άσχημη κατάσταση του επαρχιακού δικτύου

Με έγγραφό του προς την Αντιπεριφερειάρχη κ. Τατιάνα Καλογιάννη, που κοινοποιείται στον Περιφερειάρχη κ. Α. Καχριμάνη, ο Δήμαρχος Γιάννης Σεντελές κρούει τον κωδωνα του κινδύνου τόσο για την ανάγκη άμεσης επισκευής της "Γέφυρας Γκόγκου", όσο και την άσχημη κατάσταση του Επαρχιακού οδικού δικτύου.


ΘΕΜΑ: «Επισκευή γέφυρας Γκόγκου»

Σε συνέχεια και προσωπικής συνάντησής μας θέλουμε να επανέλθουμε στο εξαιρετικά επείγον θέμα της επισκευής της γέφυρας Γκόγκου στην Τ.Κ. Μιχαλιτσίου.
Η κατάσταση της γέφυρας εμπνέει μεγάλη ανησυχία και είναι βέβαιον ότι εάν δεν επισπευστούν οι διαδικασίες επισκευής της την επόμενη χειμερινή περίοδο θα οδηγηθούμε στην κατάρρευσή της.
Ο κ. Περιφερειάρχης μας έχει διαβεβαιώσει ότι έχει εξασφαλιστεί το κονδύλιο για το έργο αποκατάστασης της γέφυρας, ένα έργο που πρέπει να ξεκινήσει άμεσα.
Επειδή γινόμαστε καθημερινά δέκτες της ανησυχίας και του προβληματισμού των κατοίκων της περιοχής θα σας παρακαλούσαμε για μια ενημέρωσή μας για το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου.
Επιπλέον αναφερόμαστε στην πολύ άσχημη κατάσταση του επαρχιακού δικτύου του Δήμου μας.
Ο κ. Περιφερειάρχης σε προφορική ενημέρωσή μας, μας ανέφερε ότι εξασφαλίστηκε κονδύλιο για την βελτίωση της Ε.Ο. από Πράμαντα μέχρι Προσήλιο και παρακαλούμε επίσης για μια ενημέρωση για την πορεία αυτού του έργου. Σας επισυνάπτουμε σχετικό έγγραφο του ΚΤΕΛ Ιωαννίνων που αναφέρεται στην άθλια κατάσταση του δρόμου αυτού.

Ο Δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων

Ιωάννης Α. Σεντελές

Επιστολή του Δημάρχου Γιάννη Σεντελέ στο Δήμαρχο Ιωαννιτών Φίλιππα Φίλιο για τη δυσλειτουργία στην υποστήριξη της Τεχνικής Υπηρεσίας

Με επιστολή του στο Δήμαρχο Ιωαννιτών κ. Φίλιππα Φίλιο ο Δήμαρχος Γιάννης Σεντελές αναφέρεται στο σοβαρό πρόβλημα δυσλειτουργίας που έχει δημιουργηθεί στο θέμα της παροχής υποστήριξης εκ μέρους του Δήμου Ιωαννιτών προς την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων, μέσα στα πλαίσια που θέτει ο "Καλλικράτης" και ορίζει ότι οι μεγαλύτεροι όμοροι Δήμοι έχουν την υποχρέωση να παρέχουν τεχνική υποστήριξη στους μικρότερους Δήμους, οι οποίοι για λόγους έλλειψης προσωπικού δεν μπορούν να συγκροτήσουν αυτοτελείς Τεχνικές Υπηρεσίες.
Η επιστολή του Δημάρχου που κοινοποιείται επίσης στον Δήμαρχο Δωδώνης κ. Κ. Κατσανάκη, τον Δήμαρχο Ζαγορίου κ. Γ. Παπαναστασίου και τον Πρόεδρο της ΠΕΔ Ηπείρου κ. Ι. Παπαλέξη αναφέρει τα παρακάτω:

κ. Δήμαρχε

            Γνωρίζετε ότι η μεταρρύθμιση του «Καλλικράτη» δημιούργησε πολλές δυσλειτουργίες, κατά κύριο λόγο στους μικρούς Δήμους, οι οποίοι λόγω έλλειψης  κατάλληλου προσωπικού δεν μπορούν να συγκροτήσουν τις απαραίτητες υπηρεσίες.
            Η αναγκαστική μετάταξη των υπαλλήλων των πρώην Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων αλλά και των πρώην ΤΥΔΚ κατά κύριο λόγο στους Δήμους των πρωτευουσών των Νομών, οδήγησε τους μικρούς Δήμους στην ανάγκη εξυπηρέτησής τους από τις αντίστοιχες υπηρεσίες των μεγάλων Δήμων.
            Είναι περιττό να αναφέρω ότι η εξυπηρέτηση αυτή, σύμφωνα με τον «Καλλικράτη», δεν εναπόκειται στη βούληση του μεγάλου Δήμου, αλλά αποτελεί υποχρέωσή του.
            Σύμφωνα με τα παραπάνω οι υπάλληλοι της ΤΥΔΚ Ιωαννίνων, που κατά τις προηγούμενες δημοτικές περιόδους, εξυπηρετούσαν αποκλειστικά τις τεχνικές ανάγκες των μικρών δήμων και κοινοτήτων του Νομού, μετατάχθηκαν στο Δήμο Ιωαννιτών, λειτούργησαν, για ένα χρονικό διάστημα, ως «ανεξάρτητη» υπηρεσία συνεχίζοντας να καλύπτουν αποκλειστικά τις ανάγκες των μικρών Δήμων και στη συνέχεια ενσωματώθηκαν διοικητικά αλλά και λειτουργικά στις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου. Θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι η ενσωμάτωση αυτή και ο τρόπος λειτουργίας πλέον των υπηρεσιών, στο θέμα τεχνικής υποστήριξης στους μικρούς δήμους, μας δημιουργεί πολλά προβλήματα. Χωρίς καμιά υπερβολή έχουμε «χάσει» τους υπαλλήλους της Τεχνικής μας Υπηρεσίας μεταξύ πρωτοκόλλων και υπογραφών και ο χρόνος διεκπεραίωσης της οποιασδήποτε ενέργειας έχει στην κυριολεξία τουλάχιστον τετραπλασιαστεί.
            Συγκεκριμένα σας αναφέρουμε ενδεικτικά:

Διαδικασία υπογραφής εγγράφων από Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ιωαννιτών.

Μελέτη
  • Υποβολή διαβιβαστικού για σύνταξη μελέτη
  • Πρωτοκόλληση του εγγράφου αυτού και χρέωση του
  • Ραντεβού με την κυρία Μπαλάφα για τον έλεγχο της μελέτης (έλεγχος μελέτης και με την προϋπόθεση ότι δεν χρειάζεται διόρθωση διαβιβάζετε για υπογραφή στον κύριο Μπρίκο)
  •   Υπογραφή από τον Διευθυντή
  • Παραλαβή και διεκπεραίωσή της
Η ανωτέρω διαδικασία ΔΕΝ γίνεται αυθημερόν. Χρειάζεται τουλάχιστον ΤΕΣΣΕΡΙΣ ημέρες με την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρχουν  καθυστερήσεις όπως π.χ ραντεβού (δεν υπάρχει ελεύθερος χρόνος στο πρόγραμμα της κυρίας Μπαλάφα ή είναι σε άδεια)  και υπογραφές (ο διευθυντής είναι σε συσκέψεις ή σε άδεια ή λόγω φόρτου εργασίας). Οι ανωτέρω δεν αναπληρώνονται από κανέναν.
Η διαδικασία αυτή γίνεται για κάθε έγγραφο που αφορά τα έργα όπως: ορισμός επιβλέποντα, πίνακας εργασιών, χρονοδιάγραμμα, λογαριασμοί, ανακεφαλαιωτικοί, παρατάσεις, βεβαιώσεις περαίωσης εργασιών κ.λ.π.
Τηρούνται απαραιτήτως η χρονολογική σειρά κατάθεσης και υπογραφής όλων αυτών των εγγράφων και δεν υπογράφονται την ίδια ημέρα κάποιες διαδικασίες.

Η ίδια διαδικασία υπογραφής εγγράφων από την πρώην ΤΥΔΚ:
Μελέτη
  • Υποβολή διαβιβαστικού για σύνταξη μελέτης
  • Πρωτοκόλληση του εγγράφου αυτού και χρέωση του
  •   Έλεγχος της μελέτης (έλεγχος μελέτης και με την προϋπόθεση ότι δεν χρειάζεται διόρθωση)
  • Υπογραφή από τον Προϊστάμενο
  • Παραλαβή και διεκπεραίωσή της
Η ανωτέρω διαδικασία γινόταν και αυθημερόν.

            κ. Δήμαρχε
            Τα παραπάνω δείχνουν καθαρά τη δυσλειτουργία που προέκυψε από τη στιγμή που μια υπηρεσία, που είχε ως αποκλειστικό αντικείμενο την τεχνική υποστήριξη των μικρών Δήμων, ενσωματώθηκε πλήρως στη λειτουργία και την εξυπηρέτηση των αναγκών του Δήμου Ιωαννιτών.
          Η μη ύπαρξη ενός ανεξάρτητου τμήματος στις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Ιωαννιτών, το οποίο θα υποστηρίζει τεχνικά κατά αποκλειστικότητα τους μικρούς Δήμους εγείρει και ένα ακόμη ερωτηματικό: 
Τι γίνεται στις περιπτώσεις προώθησης μελετών και λοιπών διαδικασιών, προκειμένου οι μικροί Δήμοι να υποβάλλουν προτάσεις για ένταξη έργων σε προγράμματα, τα οποία πιθανόν να είναι ανταγωνιστικά και στα οποία συμμετέχει και ο Δήμος Ιωαννιτών; Πως διασφαλίζεται ότι η ενιαία τεχνική υπηρεσία του Δήμου Ιωαννιτών δεν θα προωθήσει, όπως κάποιος μπορεί να υποθέσει, κατά προτεραιότητα τις διαδικασίες για τα έργα του Δήμου Ιωαννιτών έναντι των έργων των μικρών δήμων;
            Θεωρούμε ότι θα πρέπει ο Δήμος Ιωαννιτών να επανεξετάσει το ζήτημα της τεχνικής υποστήριξης των μικρών Δήμων, με τη δημιουργία ενός μικρού τμήματος, μιας «μικρογραφίας» της πρώην ΤΥΔΚ,  που αποκλειστικά θα διεκπεραιώνει τις υποθέσεις τους.
            κ. Δήμαρχε
            Ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων είναι ο Δήμος του Νομού, που η έδρα του απέχει 65 km από τα Ιωάννινα. Δεν είναι απλώς πολυτέλεια, αλλά πραγματική αποσάθρωση της τεχνικής μας υπηρεσίας, το γεγονός ότι οι λιγοστοί της υπάλληλοι βρίσκονται κυριολεκτικά καθημερινά στους δρόμους, μεταξύ Πραμάντων και Ιωαννίνων και ανάμεσα στα γραφεία των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου σας.
            Γίνεται από την πλευρά μας μια μεγάλη προσπάθεια, στη δύσκολη συγκυρία, να στήσουμε τους Δήμους μας και να προωθήσουμε  έργα και δράσεις προς τις μοναδικές χρηματοδοτικές πηγές,  που δεν είναι παρά τα διάφορα προγράμματα. Ο τρόπος της τεχνικής υποστήριξης εκ μέρους του Δήμου Ιωαννιτών δεν μας βοηθά.
            Θα θέλαμε να σημειώσουμε ότι δεν αποδίδουμε την παραπάνω δυσλειτουργία κατά κανένα τρόπο στους υπαλλήλους των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, οι οποίοι με προθυμία ανταποκρίνονται, μέσα στα πλαίσια των πολλαπλών καθηκόντων τους, αλλά στο τρόπο με το οποίο έχει δομηθεί η όλη  διαδικασία της τεχνικής υποστήριξης.
            Ευελπιστώντας για τις δικές σας ενέργειες, στην κατεύθυνση επίλυσης του προβλήματος, ζητάμε την σύγκλιση σύσκεψης με τη συμμετοχή του Δήμου σας, εκπροσώπων των Δήμων που υποστηρίζονται τεχνικά από το Δήμο Ιωαννιτών και υπηρεσιακών παραγόντων, ώστε με πνεύμα συνεργασίας να δώσουμε λύση.
            Ο κ. Πρόεδρος της ΠΕΔ Ηπείρου, στον οποίο κοινοποιείται το παρόν έγγραφο, παρακαλείται να το συμπεριλάβει ως θέμα συζήτησης στην ημερήσια διάταξη της επόμενης συνεδρίασης του Δ.Σ.

Τακτοποίηση Δημοτικού Νεκροταφείου Πραμάντων


Γνωστοποιείται ότι ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων θα προβεί σε τακτοποίηση του Δημοτικού Νεκροταφείου Πραμάντων, προκειμένου να αποφευχθούν κίνδυνοι από εκδήλωση φωτιάς ή ύπαρξη επικίνδυνων ερπετών και να καταστεί επίσης δυνατή η δημιουργία διαδρόμων μεταξύ των μνημείων.
Για το λόγο αυτό τάφοι οι οποίοι βρίσκονται εγκατελειμένοι για δεκαετίες έχοντας καταστεί πηγές κινδύνου και μόλυνσης θα καταργηθούν.
Καλούνται όσοι επιθυμούν να καταθέσουν ενστάσεις ή τυχόν αντιρρήσεις να απευθυνθούν στο Δημαρχείο Βορείων Τζουμέρκων, μέχρι 30 Ιουνίου 2012.

Πληροφορίες: Σιαπλαούρας Ευστάθιος Πρόεδρος Τοπικού Συμβουλίου Πραμάντων
Τηλ. Επικοινωνίας: 6945767696.

Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Ένα σημαντικό έργο για τα Κατσανοχώρια εντάχθηκε στο Πρόγραμμα "Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007-2013"


Ένα ακόμη έργο, η μετατροπή του πρώην δημοτικού σχολείου Πλαισίων – Καλεντζίου σε Κέντρο Ανάδειξης Πολιτιστικής Κληρονομιάς Κατσανοχωρίων εντάχθηκε με την 6018/2-5-2012 απόφαση στο Πρόγραμμα "Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007-2013".


Οι συστηματικές ενέργειες της Δημοτικής Αρχής, η  εξαιρετική και σοβαρή δουλειά που γίνεται σε οργανωτικό και μελετητικό επίπεδο από την Τεχνική Υπηρεσία, τους συνεργάτες και τους αιρετούς οδηγούν  στην σταδιακή συνεχή ένταξη έργων σε διάφορα προγράμματα, που βρίσκονται σε εξέλιξη. Είναι γεγονός πως ο Δήμος Βορείων τζουμέρκων δεν αφήνει ανεκμετάλευτη καμιά ευκαιρία για συμμετοχή σε κάθε χρηματοδοτικό πρόγραμμα που αφορά την περιοχή.
Με το συγκεκριμένο έργο, προϋπολογισμού 354.000,00 €, το παλιό Δημοτικό Σχολείο Καλεντζίου - Πλαισίων, ένα εξαιρετικό πέτρινο αρχιτεκτόνημα, μετατρέπεται σε ένα σύγχρονο πολιτιστικό κέντρο, με συνεδριακή αίθουσα πολλαπλών εκδηλώσεων, γραφεία, αίθουσα προβολών κ.λ.π. Η ιδέα που είχε προταθεί από τη Δημοτική Αρχή και είχε αγκαλιαστεί από όλους τους Κατσανοχωρίτες γίνεται πραγματικότητα. 

 Τα στοιχεία του έργου είναι:

Κωδικός Πράξης (Ο.Π.Σ.Α.Α.) :
176287
Κωδικός ΠΔΕ πράξης:
Κωδικός ΣΑ:
282/8
Κωδικός πράξης ΣΑ:

Δικαιούχος:
ΔΗΜΟΣ ΒΟΡΕΙΩΝ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ
Κωδικός Δικαιούχου (από το Ο.Π.Σ.Α.Α.):

Φυσικό αντικείμενο της πράξης:
Η πράξη αφορά στην αξιοποίηση του διατηρητέου πρώην δημοτικού σχολείου Πλαισίων – Καλεντζίου ώστε να φιλοξενεί εκδηλώσεις πολιτιστικού περιεχομένου (εκθέσεις, θέατρα, μουσικές εκδηλώσεις κ.α) της περιοχής των Κατσανοχωρίων. Οι παρεμβάσεις που προβλέπονται αφορούν: εξωτερική διαμόρφωση στον προαύλιο εμπρόσθιο χώρο, συντήρηση στέγης, εσωτερικές παρεμβάσεις, όπως κατασκευή WC, χρωματισμοί, ηλεκτρική και υδραυλική εγκατάσταση, εγκαταστάσεις αποχέτευσης και θέρμανσης, έπιπλα, μηχανήματα ήχου και εικόνας.


Η ποιότητα της παρέμβασης, καθώς και η μικρή απόσταση από την πόλη των Ιωαννίνων πιστεύουμε πως θα αξιοποιήσουν λειτουργικά στο μέλλον το κτίριο αυτό με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. 


 Στην παραπάνω κάτοψη φαίνονται ο συνεδριακός χώρος, αποδυτήρια και W.C. 


Χώροι προβολών και γραφεία

 

Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Δωρεά απορριμματοφόρου οχήματος από τον Δήμο Αθηναίων στο Δήμο Βορείων Τζουμέρκων

Με την υπ' αριθμ. 333 απόφαση του Δημοτικού του Συμβουλίου ο Δήμος Αθηναίων ενέκρινε την δωρεά προς το Δήμο Βορείων Τζουμέρκων ενός απορριμματοφόρου οχήματος, το οποίο θα εξυπηρετήσει τις ανάγκες καθαριότητας. Ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων, με απόφαση της Οικονομικής του Επιτροπής αποδέχτηκε τη δωρεά και θα αναλάβει μια μικρή δαπάνη για τεχνικό έλεγχο και μικροεπισκευές καθώς και τα έξοδα ασφάλισης - μεταβίβασης του οχήματος.
Στη σημερινή δύσκολη οικονομική συγκυρία τέτοιες δωρεές είναι πολύτιμες για το Δήμο μας και αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε θερμά το Δήμο Αθηναίων για τη δωρεά του.
Την όλη διαδικασία που κατέληξε με επιτυχία και τις επαφές με τους αρμόδιους του Δήμου Αθηναίων είχε αναλάβει με πρωτοβουλία του ο αντιδήμαρχος Νίκος Βαϊτσης.

Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Αποτελέσματα εκλογών ανά εκλογικό τμήμα στο Δήμο Βορείων Τζουμέρκων




ΠΑΣΟΚ
ΝΔ
ΚΚΕ
ΣΥΡΙΖΑ
ΔΗΜΟΚΡ ΑΡΙΣΤΕΡΑ
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
ΑΝΕΞΑΡ ΕΛΛΗΝΕΣ









1
ΒΑΘΥΠΕΔΟΥ
49
36
24
9
9
2
5
2
ΚΑΛΑΡΡΥΤΩΝ 1
16
21
37
13
2
1
2
3
ΚΑΛΑΡΡΥΤΩΝ 2
21
27
7
10
2
3
5
4
ΚΑΛΕΝΤΖΙΟΥ
50
41
15
34
9
5
18
5
ΑΕΤΟΡΑΧΗΣ
30
9
13
18
5
4
5
6
ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ 1
42
27
15
57
21
2
12
7
ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ 2
58
29
11
52
28
14
10
8
ΚΟΡΥΤΙΑΝΗΣ
22
6
3
7
4
0
6
9
ΜΟΝΟΛΙΘΙΟΥ
26
48
5
43
9
12
14
10
ΠΗΓΑΔΙΩΝ
48
29
9
12
5
0
8
11
ΠΛΑΙΣΙΩΝ ΜΑΛΑΚΑΣΙΟΥ
29
42
12
30
5
2
12
12
ΠΛΑΤΑΝΟΥΣΑΣ
41
53
59
87
11
7
18
13
ΦΟΡΤΟΣΙΟΥ
29
33
12
25
11
3
6
14
ΜΑΤΣΟΥΚΙΟΥ
33
59
35
57
10
8
14
15
ΑΜΠΕΛΟΧΩΡΙΟΥ
43
11
44
15
3
2
1
16
ΠΡΑΜΑΝΤΩΝ 1
56
63
21
57
8
7
19
17
ΠΡΑΜΑΝΤΩΝ 2
50
58
36
62
3
1
16
18
ΠΡΑΜΑΝΤΩΝ 3
58
63
26
55
10
4
24
19
ΠΡΑΜΑΝΤΩΝ 4
18
62
24
68
12
7
22
20
ΠΡΑΜΑΝΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΙ
19
15
22
38
6
2
13
21
ΡΑΦΤΑΝΑΙΩΝ 1
23
9
1
13
22
5
0
22
ΡΑΦΤΑΝΑΙΩΝ 2
16
6
10
14
14
2
6
23
ΣΥΡΡΑΚΟΥ 1
56
40
9
36
28
5
6
24
ΣΥΡΡΑΚΟΥ 2
43
48
32
51
36
9
12
25
ΒΑΠΤΙΣΤΟΥ
87
76
11
37
20
7
14
26
ΚΕΔΡΟΥ
21
9
19
6
1
0
2
27
ΜΙΧΑΛΙΤΣΙΟΥ
83
73
26
79
20
16
19
28
ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙΟΥ
27
19
9
19
7
2
0
29
ΠΕΤΡΟΒΟΥΝΙΟΥ
41
14
15
23
3
6
5
30
ΠΟΤΙΣΤΙΚΩΝ
22
8
9
15
2
3
3
31
ΠΡΟΣΗΛΙΟΥ
28
11
11
20
15
0
2
32
ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ 1
50
27
20
46
6
5
4
33
ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ 2
36
45
13
50
26
4
13










συνολα
1271
1117
615
1158
373
150
316

Στην παρακάτω ανάρτηση φαίνονται τα αποτελέσματα στο σύνολο του Δήμου για όλα τα κόματα.