Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Πλήρης επιτυχία στον χορό του Προσήλιου του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων


    ΣΥΛΛΟΓΟΣ    ΠΡΟΣΗΛΙΩΤΩΝ      ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
    "Η ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ"


Παρά τις αντίξοες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες πραγματοποιήθηκε και φέτος, για ακόμη μια χρονιά, μια πετυχημένη εκδήλωση από ολες τις απόψεις.
Οι συγχωριανοί και φίλοι ξεπέρασαν και φέτος τα 140 και πλέον άτομα. Δεδομένου του μεγέθους του χωριού μας η συμμετοχή άφησε πλήρως ικανοποιημένο το Δ.Σ. του Συλλόγου.
Η συμμετοχή μας δίνει τη δύναμη να συνεχίσουμε ένα πραγματικά κοπιαστικό πολλές φορές έργο. Το γλέντι και φέτος άναψε από νωρίς με το Χρήστο Ντούλια και την ορχήστρα του να αφήνουν ικανοποιημένους τους παρευρισκόμενους. 
Θετική αίσθηση προκάλεσε η συμμετοχή στο γλέντι Προσηλιωτών που έφτασαν στα Γιάννενα για αυτό το σκοπό από τη Κύπρο, τη Πάτρα και τη Κέρκυρα. Μέχρι να ξεκινήσει η λαχειοφόρος αγορά σχεδόν όλοι οι χωριανοί είχαν μπει στο χορό. Το γλέντι βέβαια άναψε μετά τις 2 όταν τη σκυτάλη πήρε η νεολαία και οι φίλοι του χωριού που στηρίζουν χρόνια τώρα τις εκδηλώσεις του. Το γλέντι έφτασε μέχρι τις 5 το πρωί όπου ο Χρήστος Ντούλιας μας επεφύλασσε ένα κλείσιμο γεμάτο καλλιτεχνικούς αυτοσχεδιασμούς.
Ο Δήμαρχος κος Γιάννης Σεντελές στην εκδήλωση
Την εκδήλωση τίμησε για ακόμη μια φορά με τη παρουσία του ο Δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων κ. Σεντελές που εξέφρασε την αμέριστη στήριξή του στο πολιτιστικό έργο του Συλλόγου και ιδιαίτερα στη διοργάνωση της προβολής των βραβευμένων ελληνικών ταινιών του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου και Πολιτισμού Πάτρας που θα πραγματοποιήσουμε και φέτος στη περιοχή μας. Επίσης στην εκδήλωση παρέστησαν οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Κολοκούρη και Γκορτζής καθώς και ο Δημ. Συμβ. κ. Κότσιας.
Η λαχειοφόρος αγορά φέτος ήταν από τις πιο πλούσιες χάρη στις προσφορές συγχωριανών και φίλων του Συλλόγου μας. 

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον κάθε έναν και τη κάθε μία ξεχωριστά που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση και βοήθησαν ώστε να είναι πετυχημένη. Επιπροσθέτως να ευχαριστήσουμε όλους που συνεισφέρανε οικονομικά ώστε αυτή η εκδήλωση να κριθεί επιτυχημένη και στο οικονομικό της σκέλος. Έχουμε επισημάνει πως η οικονομική δυνατότητα του Συλλόγου είναι σημαντικότατη για την υλοποίηση των στόχων του. 
Η κάρτα φέτος κόστισε €18 και καταφέραμε να ισοσκελίσουμε το ταμείο της εκδήλωσης. Του χρόνου οι προσπάθειες μας θα είναι προς ακόμα μεγαλύτερη μείωση της κάρτας και επιμερισμό τους κόστους της εκδήλωσης πιο δίκαια μέσα από τη λαχειοφόρο αγορά. 
Τέλος να ευχαριστήσουμε τη Δημοτική Αρχή που συμπαραστέκεται στο έργο του Συλλόγου. Θέλουμε να πιστεύουμε πως με τη βοήθεια της θα καταστήσουμε τη διοργάνωση του Φεστιβάλ Κινηματογράφου στη περιοχή θεσμό με μεγάλη εμβέλεια για τη περιοχή και ένα από τα πιο σημαντικά πολιτιστικά γεγονότα για τις ορεινές περιοχές της χώρας μας.

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Δημοπράτηση ενός σημαντικού έργου ύδρευσης στη Δ.Ε. Τζουμέρκων




Ένα σημαντικό έργο για την Δημοτική Ενότητα Τζουμέρκων δημοπρατείται στις 27 Μαρτίου. Πρόκειται για το έργο «Βελτίωση δικτύου ύδρευσης του Δήμου Τζουμέρκων» προϋπολογισμού 682.000,00 €. Το έργο θα επιλύσει πολλά προβλήματα υδροδότησης των Τ.Κ. του πρώην Δήμου Τζουμέρκων αφού θα αντικαταστήσει τον προβληματικό κεντρικό αγωγό ύδρευσης με τις συχνές βλάβες και θα βελτιώσει υδρομαστεύσεις και φρεάτια. Η χρηματοδότηση του έργου θα γίνει από το ΕΣΠΑ.
        Είναι το δεύτερο μεγάλο έργο που δημοπρατείται μετά τη δημοπράτηση πριν μερικούς μήνες ενός άλλου σημαντικού έργου ύδρευσης: «Διευθέτηση μεταφοράς νερού στη θέση Πρίζα-Κατασκευή δεξαμενής ύδρευσης» στην  Τ.Κ. Συρράκου, προϋπολογισμού 310.000 €.

Η μεγάλη επιτυχία της εκδήλωσης για την κοπή της πίτας της παράταξής μας κάποιους ενοχλεί….


Μεγάλη ενόχληση φαίνεται πως προκάλεσε στις τάξεις της μείζονος αντιπολίτευσης η μεγάλη επιτυχία της εκδήλωσης για την κοπή της πίτας της παράταξής μας. Με τον γνωστό, προσφιλή τρόπο του ο συνήθης συντάκτης του blog έβαλε αυτή τη φορά έναν υποτιθέμενο «συνδημότη απ’ το Ματσούκι» να σχολιάσει πικρόχολα την εκδήλωση.
        Από τη γραμματεία τύπου της παράταξής μας στάλθηκε η παρακάτω απάντηση:

«Θεωρούμε χρήσιμο να ενημερώσουμε τον «συνδημότη μας από το Ματσούκι» για το λόγο που επιλέξαμε αίθουσα εκτός της περιφέρειας του Δήμου μας για την κοπή της πίτας της παράταξής μας.
        Είμαστε κατ’ εξοχήν η παράταξη η οποία στηρίζει καθημερινά με την παρουσία της, συλλογική και ατομική, τα καταστήματα και τις επιχειρήσεις του Δήμου μας.
        Η οργανωτική επιτροπή της εκδήλωσης εκτίμησε ότι οι διατιθέμενες αίθουσες στην περιφέρεια του Δήμου δεν θα επαρκούσαν για να φιλοξενήσουν τον κόσμο που θα προσέρχονταν στην εκδήλωση. Πράγματι αυτό επιβεβαιώθηκε αφού τα άτομα που προσήλθαν ξεπέρασαν τα 550.
        Απλή λοιπόν η εξήγηση. Άλλωστε και οι ιδιοκτήτες της συγκεκριμένης αίθουσας είναι συμπατριώτες μας.
        Κι ένα μικρό σχόλιο αγαπητέ «συνδημότη απ’ το Ματσούκι», που όπως φαίνεται η συχνή ανάγνωση των γραφομένων στο συγκεκριμένο ιστολόγιο σε έχει οδηγήσει να …αντιγράφεις ακριβώς τον τρόπο έκφρασης του συνηθισμένου συντάκτη του (πολλά θαυμαστικά, ειρωνείες, πικρόχολα σχόλια, ευφυολογήματα αμφιλεγόμενης ποιότητας): Ο Δήμαρχος δεν έχει ανάγκη να κερδίσει κανένα φλουρί. Έχει κερδίσει την αγάπη, την εκτίμηση και την εμπιστοσύνη των δημοτών του.»


Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η




ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΡΧΙΣΕ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ – ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΙΑ ΤΟ 2012.

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ Ο ΚΑΘΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΕΩΣ 23 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012 (ΠΕΡΑΝ 23 ΜΑΡΤΙΟΥ ΚΑΘΕ ΑΙΤΗΣΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΠΡΟΘΕΣΜΗ) ΣΤΑ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΓΡΑΦΕΙΑ - ΚΕΠ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΝΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ:

1) ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ
2) ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ 2011 Ή ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΥΠΟΒΟΛΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ (για τις περιπτώσεις που δεν κάνουν φορολογική δήλωση).
3) ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ.
4) ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΜΟΝΙΜΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ.
5) ΑΙΤΗΣΗ - ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ Δ/ΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΠΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ: 

Ορίζονται αποκλειστικά και μόνο «άπορα» άτομα που διαμένουν νόμιμα και μόνιμα στο Δήμο Βορείων Τζουμέρκων. Ως άπορα θεωρούνται τα άτομα που έχουν ετήσιο οικογενειακό ή ατομικό εισόδημα μέχρι 12.000 €, προσαυξανόμενο κατά 30% για τη σύζυγο και για το πρώτο και δεύτερο ανήλικο ή προστατευόμενο παιδί, και 40% για καθένα από τα επόμενα ανήλικα τέκνα. Το εισόδημα αυξάνεται κατά 50% στις περιπτώσεις πασχόντων από βαριά ανίατα νοσήματα.


Πληροφορίες στα κατά τόπους γραφεία και στα ΚΕΠ των Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων:

Δ.Ε. Κατσανοχωρίων:
Τηλ.: 2659 3 60000   -   2659 3 60014,19   -   2659 0 22120
Δ.Ε. Πραμάντων:
Τηλ.: 2659 0 62300   -   2659 0 61231
Δ.Ε. Τζουμέρκων:
Τηλ.: 2651 3 65306
Δ.Ε. Βαθυπέδου:
Τηλ.: 2659 3 60230
Δ.Ε. Καλαρρυτών:
Τηλ.: 2659 3 60200
Δ.Ε. Ματσουκίου:
Τηλ.: 2659 3 60229
Δ.Ε. Συρράκου:
Τηλ.: 2651 0 38490 





                                                                         ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΠΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ Π.Ε. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΜΕ ΘΕΜΑ: «ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΣΤΕΓΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΣΙΤΙΖΟΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ»

Ευρεία  σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου στην Αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου, όπου συζητήθηκαν τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει σε ζητήματα σίτισης και στέγης στου πολίτες η μεγάλη οικονομική κρίση. 
Στη σύσκεψη συμμετείχε και ο Δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων Γιάννης Σεντελές, που αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στο Δήμο Βορείων Τζουμέρκων, όπου μπορεί να μην εμφανίζονται προβλήματα στέγης, η κρίση όμως δημιουργεί σοβαρά προβλήματα επιβίωσης, καθώς αρκετοί δημότες ζουν στα όρια της φτώχειας με αδυναμία να ανταπεξέλθουν σε βασικές υποχρεώσεις. Αναφέρθηκε στο «μητρώο απόρων», που συντάσσεται από το Δήμο, καθώς και την πρόθεση της δημοτικής αρχής να συμπαρασταθεί με κάθε δυνατό τρόπο στους δοκιμαζόμενους δημότες.